Cu siguranță, fiecare are o rețetă preferată pentru șnițele, până la urmă sunt ușor de făcut. Noi am ales să marinăm carnea, astfel că rețeta de șnițel cu pui și fulgi de porumb a ieșit delicioasă. Și-ți garantăm că-ți va plăcea!
Șnițel de pui cu fulgi de porumb
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
10
minutesTimp marinare
30
minTimp total
25
minutesIngrediente
4 jumătăți de piept de pui
2 ouă
100 g făină
300 g fulgi de porumb
1 lamâie
1 lingură de ulei de măsline
100 g unt
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Taie bucățile de carne de pui pe lungime, în jumătăți. Bate-le cu ciocanul pentru șnițele, câteva secunde, fără a subția carnea prea tare. Stropește-le apoi cu zeama de lămâie, uleiul de măsline, presară sare și piper și lasă deoparte 30 de minute, să se marineze.
- Între timp, bate ouăle cu o lingură de făină, sare și piper. Separat, într-un castron, zdrobește ușor fulgii de porumb
- Trece fiecare felie de carne prin făina rămasă, apoi prin amestecul de ouă și, la final, prin fulgii de porumb.
- Prăjește șnițelele în amestecul de unt topit și ulei de floarea-soarelui. Când au devenit arămii și crocante la exterior, întoarce-le și pe partea cealaltă. Scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
- Salsa de roșii este o garnitură delicioasă pentru aceste șnițele.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete