fbpx

Șnițel de pui cu fulgi de porumb

snitel de pui cu fulgi de porumb

Cu siguranță, fiecare are o rețetă preferată pentru șnițele, până la urmă sunt ușor de făcut. Noi am ales să marinăm carnea, astfel că rețeta de șnițel cu pui și fulgi de porumb a ieșit delicioasă. Și-ți garantăm că-ți va plăcea!

snitel de pui cu fulgi de porumb

Șnițel de pui cu fulgi de porumb

5 din 1 vote
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp marinare

30

min
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 4 jumătăți de piept de pui

  • 2 ouă

  • 100 g făină

  • 300 g fulgi de porumb

  • 1 lamâie

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • 100 g unt

  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Taie bucățile de carne de pui pe lungime, în jumătăți. Bate-le cu ciocanul pentru șnițele, câteva secunde, fără a subția carnea prea tare. Stropește-le apoi cu zeama de lămâie, uleiul de măsline, presară sare și piper și lasă deoparte 30 de minute, să se marineze.
  • Între timp, bate ouăle cu o lingură de făină, sare și piper. Separat, într-un castron, zdrobește ușor fulgii de porumb
  • Trece fiecare felie de carne prin făina rămasă, apoi prin amestecul de ouă și, la final, prin fulgii de porumb.
  • Prăjește șnițelele în amestecul de unt topit și ulei de floarea-soarelui. Când au devenit arămii și crocante la exterior, întoarce-le și pe partea cealaltă. Scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
  • Salsa de roșii este o garnitură delicioasă pentru aceste șnițele.