
Pentru cei care au călătorit în Austria, celebrul șnițel vienez nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pentru cei care însă nu au ajuns încă acolo, ar trebui să le spunem că este cel mai bun șnițel de vițel pe care noi l-am mâncat vreodată. Și că nu veți regreta cele 30 de minute petrecute în bucătărie pentru pregătirea lui, dacă v-am ispitit cu rețeta noastră!

Șnițel de vițel
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
4 felii 4 de carne de vițel (de preferat, cotlet)
4 linguri 4 de făină
6 linguri 6 de pesmet
2 2 ouă
1 l 1 lamâie
Ulei sau unt (pentru prăjit)
Sare
Cum să faceți
- Bateți feliile de carne între două folii alimentare, astfel veți avea mult mai puțin de curățat după ce veți termina acest pas.
- Puneți făina amestecată cu o linguriță de sare, pesmetul și bateți ouăle în câte un castron.
- Treceți felia de carne prin făină, asigurându-vă că pudra albă a acoperit întreaga suprafață. Dați apoi prin ouăle bătute și la final prin pesmet. Procedați la fel și pentru restul cărnii.
- Încingeți grăsimea. Noi am făcut o combinație dintr-o jumătate de pachet de unt cu vreo 3 linguri de ulei de floarea-soarelui. Le-am încins bine, am testat aruncând puțin pesmet în grăsime, și am rumenit șnițelele pe rând. Aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
- Între timp, n-am stat degeaba: am curățat și niște cartofi și i-am prăjit repede. Am mai pus în farfurii niște salată de frunze verzi și puțin ketchup. A, să nu uităm, puțină zeamă de lămâie, peste șnițel, e cu adevărat uimitoare, poate încercați și așa!
Tags: vită
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete