fbpx

Șnițel de vițel

Șnițel de vițel

Pentru cei care au călătorit în Austria, celebrul șnițel vienez nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pentru cei care însă nu au ajuns încă acolo, ar trebui să le spunem că este cel mai bun șnițel de vițel pe care noi l-am mâncat vreodată. Și că nu veți regreta cele 30 de minute petrecute în bucătărie pentru pregătirea lui, dacă v-am ispitit cu rețeta noastră!

Șnițel de vițel

Șnițel de vițel

5 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 4 felii 4 de carne de vițel (de preferat, cotlet)

  • 4 linguri 4 de făină

  • 6 linguri 6 de pesmet

  • 2 2 ouă

  • 1 l 1 lamâie

  • Ulei sau unt (pentru prăjit)

  • Sare

Cum să faceți

  • Bateți feliile de carne între două folii alimentare, astfel veți avea mult mai puțin de curățat după ce veți termina acest pas.
  • Puneți făina amestecată cu o linguriță de sare, pesmetul și bateți ouăle în câte un castron.
  • Treceți felia de carne prin făină, asigurându-vă că pudra albă a acoperit întreaga suprafață. Dați apoi prin ouăle bătute și la final prin pesmet. Procedați la fel și pentru restul cărnii.
  • Încingeți grăsimea. Noi am făcut o combinație dintr-o jumătate de pachet de unt cu vreo 3 linguri de ulei de floarea-soarelui. Le-am încins bine, am testat aruncând puțin pesmet în grăsime, și am rumenit șnițelele pe rând. Aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
  • Între timp, n-am stat degeaba: am curățat și niște cartofi și i-am prăjit repede. Am mai pus în farfurii niște salată de frunze verzi și puțin ketchup. A, să nu uităm, puțină zeamă de lămâie, peste șnițel, e cu adevărat uimitoare, poate încercați și așa!
Tags: