
Mereu în căutare de rețete simple, am ajuns să pregătim și somon la grătar cu legume. O alegere înțeleaptă, ne-am lăuda noi, pentru că nu ai cum să dai greș cu această combinație. Am ales să folosim o marinadă cu miere și muștar Dijon, dar vă lăsăm aici și alte propuneri.

Somon la grătar cu legume
Porții
2
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
2 bucăți de somon
300 g roșii cherry
1 broccoli mic
Ulei de măsline
Frunze de busuioc
Lămâie (opțional)
Sare
Piper
- Pentru marinadă
100 g miere
4 linguri de muștar Dijon
Cum să faceți
- Amestecați mierea cu muștarul Dijon și ungeți bine bucățile de pește, pe ambele fețe. Lăsați-le deoparte 10 minute.
- Între timp, dați într-un clocot un litru de apă și fierbeți buchețelele de broccoli pentru 2-3 minute, apoi scurgeți-le de apă.
- Încingeți grătarul foarte bine și așezați ungeți-l cu puțin ulei. Așezați bucățile de pește, de jur împrejur puneți roșiile cherry, presărați sare și piper după gust. După 3-4 minute, cu ajutorul unei spatule, întoarceți somonul și roșiile. Puneți pe grătar și buchețelele de broccoli și presărați câteva frunze de busuioc proaspăt.
- Somonul este gata când a căpătat acea crustă rumenă și foarte pofticioasă, să recunoaștem. Dacă doriți, stropiți carnea cu zeamă de lămâie. Noi am preferat gustul acrișor al roșiilor cherry și tare ne-a mai plăcut această combinație.
- Scoateți vinul alb de la rece și poftiți la masă!
Tags: somon
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete