fbpx

Somon la grătar cu legume

somon la gratar cu legume

Mereu în căutare de rețete simple, am ajuns să pregătim și somon la grătar cu legume. O alegere înțeleaptă, ne-am lăuda noi, pentru că nu ai cum să dai greș cu această combinație. Am ales să folosim o marinadă cu miere și muștar Dijon, dar vă lăsăm aici și alte propuneri.

somon la gratar cu legume

Somon la grătar cu legume

3.7 from 3 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 2 bucăți de somon

  • 300 g roșii cherry

  • 1 broccoli mic

  • Ulei de măsline

  • Frunze de busuioc

  • Lămâie (opțional)

  • Sare

  • Piper

  • Pentru marinadă
  • 100 g miere

  • 4 linguri de muștar Dijon

Cum să faceți

  • Amestecați mierea cu muștarul Dijon și ungeți bine bucățile de pește, pe ambele fețe. Lăsați-le deoparte 10 minute.
  • Între timp, dați într-un clocot un litru de apă și fierbeți buchețelele de broccoli pentru 2-3 minute, apoi scurgeți-le de apă.
  • Încingeți grătarul foarte bine și așezați ungeți-l cu puțin ulei. Așezați bucățile de pește, de jur împrejur puneți roșiile cherry, presărați sare și piper după gust. După 3-4 minute, cu ajutorul unei spatule, întoarceți somonul și roșiile. Puneți pe grătar și buchețelele de broccoli și presărați câteva frunze de busuioc proaspăt.
  • Somonul este gata când a căpătat acea crustă rumenă și foarte pofticioasă, să recunoaștem. Dacă doriți, stropiți carnea cu zeamă de lămâie. Noi am preferat gustul acrișor al roșiilor cherry și tare ne-a mai plăcut această combinație.
  • Scoateți vinul alb de la rece și poftiți la masă!
Tags: