fbpx

Sos de brânză cu roșii coapte

sos de brânză cu roșii coapte

Când vă e dor de albastrul mării și de mâncarea cu arome mediteraneene, vă invităm să pregătiți o rețetă simplă și delicioasă: sos de brânză cu roșii coapte. Atenție, dă dependență! Și vă va fi greu să vă opriți la o singură porție!

sos de brânză cu roșii coapte

Sos de brânză cu roșii coapte

5.0 from 2 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 400 g roșii cherry

  • 300 g brânză de capră

  • 6 linguri de ulei de măsline

  • 70 g iaurt grecesc

  • 3 fire de ceapă (doar partea verde), tocate

  • 5 fire de mărar, tocat fin

  • Zeama de la 1/2 lămâie

  • Piper

  • Sare

  • Pentru pâinea usturoiată
  • Felii de pâine

  • 50 g unt

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 2 caței de usturoi, curățați și feliați

  • Cimbru proaspăt

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți roșiile într-o tavă. Adăugați 3 linguri de ulei de măsline, sare și piper și coaceți 15 minute la 220 de grade.
  • Între timp, mixați cât mai fin brânza cu iaurtul, uleiul rămas (3 linguri), cozile de ceapă, mărarul, zeama de lămâie, piper. Turnați compoziția într-un castron.
  • Pentru pâinea usturoiată, amestecați într-o tigaie untul topit cu 2 linguri de ulei, usturoiul feliat și puțin cimbru, pentru aromă. Țineți pe foc 1-2 minute, cât să se infuzeze uleiul, și apoi stropiți feliile de pâine așezate într-o tavă. Dați la cuptor, la 200 de grade, 10-15 minute.
  • Așezați roșiile coapte deasupra sosului de brânză și alăturați pâinea usturoiată. Și poftă bună vă dorim!

Rețetă video

Tags: