fbpx

Sos de brânză cu roșii coapte

sos de brânză cu roșii coapte

Când vă e dor de albastrul mării și de mâncarea cu arome mediteraneene, vă invităm să pregătiți o rețetă simplă și delicioasă: sos de brânză cu roșii coapte. Atenție, dă dependență! Și vă va fi greu să vă opriți la o singură porție!

sos de brânză cu roșii coapte

Sos de brânză cu roșii coapte

5.0 from 2 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 400 g roÈ™ii cherry

  • 300 g brânză de capră

  • 6 linguri de ulei de măsline

  • 70 g iaurt grecesc

  • 3 fire de ceapă (doar partea verde), tocate

  • 5 fire de mărar, tocat fin

  • Zeama de la 1/2 lămâie

  • Piper

  • Sare

  • Pentru pâinea usturoiată
  • Felii de pâine

  • 50 g unt

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 2 caÈ›ei de usturoi, curățaÈ›i È™i feliaÈ›i

  • Cimbru proaspăt

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • PuneÈ›i roÈ™iile într-o tavă. AdăugaÈ›i 3 linguri de ulei de măsline, sare È™i piper È™i coaceÈ›i 15 minute la 220 de grade.
  • ÃŽntre timp, mixaÈ›i cât mai fin brânza cu iaurtul, uleiul rămas (3 linguri), cozile de ceapă, mărarul, zeama de lămâie, piper. TurnaÈ›i compoziÈ›ia într-un castron.
  • Pentru pâinea usturoiată, amestecaÈ›i într-o tigaie untul topit cu 2 linguri de ulei, usturoiul feliat È™i puÈ›in cimbru, pentru aromă. ÈšineÈ›i pe foc 1-2 minute, cât să se infuzeze uleiul, È™i apoi stropiÈ›i feliile de pâine aÈ™ezate într-o tavă. DaÈ›i la cuptor, la 200 de grade, 10-15 minute.
  • AÈ™ezaÈ›i roÈ™iile coapte deasupra sosului de brânză È™i alăturaÈ›i pâinea usturoiată. Și poftă bună vă dorim!

Rețetă video

Tags: