Când vă e dor de albastrul mării și de mâncarea cu arome mediteraneene, vă invităm să pregătiți o rețetă simplă și delicioasă: sos de brânză cu roșii coapte. Atenție, dă dependență! Și vă va fi greu să vă opriți la o singură porție!
Sos de brânză cu roșii coapte
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
400 g roșii cherry
300 g brânză de capră
6 linguri de ulei de măsline
70 g iaurt grecesc
3 fire de ceapă (doar partea verde), tocate
5 fire de mărar, tocat fin
Zeama de la 1/2 lămâie
Piper
Sare
- Pentru pâinea usturoiată
Felii de pâine
50 g unt
2 linguri de ulei de măsline
2 caței de usturoi, curățați și feliați
Cimbru proaspăt
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți roșiile într-o tavă. Adăugați 3 linguri de ulei de măsline, sare și piper și coaceți 15 minute la 220 de grade.
- Între timp, mixați cât mai fin brânza cu iaurtul, uleiul rămas (3 linguri), cozile de ceapă, mărarul, zeama de lămâie, piper. Turnați compoziția într-un castron.
- Pentru pâinea usturoiată, amestecați într-o tigaie untul topit cu 2 linguri de ulei, usturoiul feliat și puțin cimbru, pentru aromă. Țineți pe foc 1-2 minute, cât să se infuzeze uleiul, și apoi stropiți feliile de pâine așezate într-o tavă. Dați la cuptor, la 200 de grade, 10-15 minute.
- Așezați roșiile coapte deasupra sosului de brânză și alăturați pâinea usturoiată. Și poftă bună vă dorim!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete