fbpx

Spaghete cu sos de roșii

spaghete cu sos de roșii

Dacă spunem spaghete cu sos de roșii ne gândim, cum altfel, la bucătăria italiană, renumită de altfel pentru sosurile ei – carbonara, puttanesca, fresca ori bolognese sau pesto. Și multe, multe altele. Adevărul e că un sos bine făcut, cu ingrediente proaspete și ceva plante aromatice, poate transforma un fel de mâncare obișnuit într-unul extraordinar. Așa și cu rețeta noastră!

spaghete cu sos de roșii

Spaghete cu sos de roșii

5 din 1 vote
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 300 g spaghete

  • 500 g roșii proaspete

  • 2 caței de usturoi

  • Cimbru uscat

  • Ulei de măsline

  • Sare

Cum să faceți

  • Taie roșiile în jumătăți sau în sferturi, în funcție de dimensiunea lor. Feliază usturoiul.
  • Încinge uleiul într-o tigaie și călește usturoiul pentru 1-2 minute, fără să-l arzi.
  • Pune apoi roșiile, cimbru și sare după gust, acoperă și lasă să fiarbă 15-20 minute.
  • După ce roșiile s-au înmuiat, pune-le într-un blender și mixează până obții un sos omogen.
  • Fierbe spaghetele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet, astfel încât să rămână al dente.
  • Adaugă sosul de roșii peste pastele bine scurse și asta a fost tot! Poftă bună!

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă-l aveți prin frigider, radeți deasupra și niște parmezan. Se completează de minune!
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal