fbpx

Spaghete cu sos de roșii

spaghete cu sos de roșii

Dacă spunem spaghete cu sos de roÈ™ii ne gândim, cum altfel, la bucătăria italiană, renumită de altfel pentru sosurile ei – carbonara, puttanesca, fresca ori bolognese sau pesto. Și multe, multe altele. Adevărul e că un sos bine făcut, cu ingrediente proaspete È™i ceva plante aromatice, poate transforma un fel de mâncare obiÈ™nuit într-unul extraordinar. AÈ™a È™i cu reÈ›eta noastră!

spaghete cu sos de roșii

Spaghete cu sos de roșii

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 300 g spaghete

  • 500 g roÈ™ii proaspete

  • 2 caÈ›ei de usturoi

  • Cimbru uscat

  • Ulei de măsline

  • Sare

Cum să faceți

  • Taie roÈ™iile în jumătăți sau în sferturi, în funcÈ›ie de dimensiunea lor. Feliază usturoiul.
  • ÃŽncinge uleiul într-o tigaie È™i căleÈ™te usturoiul pentru 1-2 minute, fără să-l arzi.
  • Pune apoi roÈ™iile, cimbru È™i sare după gust, acoperă È™i lasă să fiarbă 15-20 minute.
  • După ce roÈ™iile s-au înmuiat, pune-le într-un blender È™i mixează până obÈ›ii un sos omogen.
  • Fierbe spaghetele în apă cu sare conform instrucÈ›iunilor de pe pachet, astfel încât să rămână al dente.
  • Adaugă sosul de roÈ™ii peste pastele bine scurse È™i asta a fost tot! Poftă bună!

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă-l aveÈ›i prin frigider, radeÈ›i deasupra È™i niÈ™te parmezan. Se completează de minune!
Tags: