fbpx

Spätzle cu bacon și ceapă

Spatzle cu bacon și ceapă

Spätzle (se pronunță „șpețle”) sunt, de fapt, niște găluște din făină. Identice cu cele pe care le folosim în rețetele de papricaș, ciorbe, tocănițe. Se mănâncă frecvent în Austria, Germania, Banat și Ardeal. Și dacă tot am vrut să încercăm ceva nou, n-am stat pe gânduri și am făcut rețeta de spätzle cu bacon și ceapă, pe care v-o lăsăm mai jos. Nici nu știți ce pierdeți dacă n-o încercați!

Spatzle cu bacon și ceapă

Spätzle cu bacon și ceapă

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 200 g bacon

  • 1 ceapă medie

  • Pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

  • Pentru spätzle
  • 250 g făină

  • 3 ouă

  • 100 ml lapte

  • 100 ml apă

  • 40 g unt

  • 3 linguri parmezan ras

  • 1/2 linguriță de sare

Cum să faceți

  • Puneți la fiert 3 l de apă. Cerneți făina într-un castron mare.
  • Adăugați ouăle și sarea. Începeți să amestecați adăugând încet laptele și apa. Puteți amesteca cu o lingură de lemn sau cu un mixer electric.
  • Dacă aveți aparatul special pentru spätzle, așezați-l deasupra vasului cu apă care fierbe și formați găluștele. Dacă nu-l aveți, turnați compoziția cu lingurița în apa clocotită. Lăsați să fiarbă 3-4 minute, apoi le scurgeți într-o sită.
  • Rumeniți feliile de bacon într-o tigaie bine încinsă. Când au devenit crocante, le scoateți pe o farfurie tapetată cu un șervet de hârtie. În grăsimea rămasă, căliți și ceapa tăiată fin. Doar cât să devină aurie. Puneți apoi găluștele, bucăți de bacon, parmezanul, sare și piper după gust și, la final, puțină verdeață.
Tags: