fbpx

Spumă de căpșuni

spumă de căpșuni

Încercăm, atât cât putem, să nu mâncăm ouă crude. Și cum pentru tiramisu am găsit soluția de a ”găti” gălbenușurile, am căutat una și pentru albușurile care stau la baza celebrei spume cu fructe. Dacă și vouă vă place spuma de căpșuni, vedeți rețeta noastră. Am ”gătit” albușurile cu ajutorul unui sirop fierbinte. Sau altfel spus, am făcut o spumă de căpșuni cu bezea italiană.

spumă de căpșuni

Spumă de căpșuni

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 200 g capșuni

  • 190 g zahăr

  • 3 albușuri reci

  • 100 ml apă

  • 1 plic de zahăr vanilat

Cum să faceți

  • Pasați căpșunile curățate, spălate și bine scurse, cu un mixer vertical sau cu o furculiță. La final, treceți piureul obținut printr-o sită fină (sau printr-un tifon).
  • Puneți la fiert apa cu 130 g de zahăr și lăsați să dea câteva clocote, să scadă puțin și lichidul să devină lipicios.
  • Bateți albușurile reci cu mixerul până se formează o spumă care se ține foarte bine. Adăugați restul de zahăr și vanilia și mai mixați 2-3 minute, cât să se dizolve granulele.
  • Cu mixerul pornit, încorporați în bezea siropul fierbinte și continuați să bateți până ce amestecul se răcește.
  • Adăugați și piureul de căpșuni și mai bateți câteva minute, până ce bezeaua capătă luciu.
  • Dați la rece până când sosește momentul potrivit pentru desert.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal