fbpx

Stripsuri de pui (gujoane) în crustă de porumb

  • Home
  • cu carne
  • Stripsuri de pui (gujoane) în crustă de porumb
stripsuri de pui în crustă de fulgi

Crocante, gustoase, ușor de pregătit, numai bune pentru o cină în familie sau pentru o seară de rummy cu prietenii. Și dacă tot pregătiți rețeta de gujoane sau stripsuri de pui în crustă de porumb, luați și câteva sticle din berea preferată!

stripsuri de pui în crustă de fulgi

Stripsuri de pui (gujoane) în crustă de porumb

5 din 1 vote
Fel: cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp marinare

1

oră
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 2 piepți întregi

  • 240 ml lapte bătut

  • 1 linguriță de cimbru uscat

  • 1 linguriță de boia (dulce, iute, afumată)

  • 1 pungă mică de fulgi de porumb

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper măcinat

Cum să faceți

  • Taie pieptul de pui pe lungime, în fâșii cât mai egale. Pune-le într-un castron, sărează și piperează după gust, adaugă cimbrul și boiaua preferată și adaugă laptele bătut. Masează bine bucățile de pui și lasă-le la rece măcar o oră (sau mai bine peste noapte).
  • Între timp, pune fulgii de porumb într-o pungă cu zip și zdrobește-i ușor cu sucitorul – nu trebuie să-i transformi în pesmet.
  • Trece fiecare fâșie de pui prin fulgii de porumb și așaz-o pe tava tapetată cu hârtie de copt. La final, stropește cu ulei și dă la cuptorul încins în prealabil pentru aproximativ 30 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
  • Servește gujoanele sau stripsurile de pui alături de garnitura preferată și un sos, fie el de maioneză cu usturoi, fie ketchup, barbeque sau pesto.
Tags: