Crocante, gustoase, ușor de pregătit, numai bune pentru o cină în familie sau pentru o seară de rummy cu prietenii. Și dacă tot pregătiți rețeta de gujoane sau stripsuri de pui în crustă de porumb, luați și câteva sticle din berea preferată!
Stripsuri de pui (gujoane) în crustă de porumb
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
30
minutesTimp marinare
1
orăTimp total
50
minutesIngrediente
2 piepți întregi
240 ml lapte bătut
1 linguriță de cimbru uscat
1 linguriță de boia (dulce, iute, afumată)
1 pungă mică de fulgi de porumb
Ulei de măsline
Sare
Piper măcinat
Cum să faceți
- Taie pieptul de pui pe lungime, în fâșii cât mai egale. Pune-le într-un castron, sărează și piperează după gust, adaugă cimbrul și boiaua preferată și adaugă laptele bătut. Masează bine bucățile de pui și lasă-le la rece măcar o oră (sau mai bine peste noapte).
- Între timp, pune fulgii de porumb într-o pungă cu zip și zdrobește-i ușor cu sucitorul – nu trebuie să-i transformi în pesmet.
- Trece fiecare fâșie de pui prin fulgii de porumb și așaz-o pe tava tapetată cu hârtie de copt. La final, stropește cu ulei și dă la cuptorul încins în prealabil pentru aproximativ 30 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
- Servește gujoanele sau stripsurile de pui alături de garnitura preferată și un sos, fie el de maioneză cu usturoi, fie ketchup, barbeque sau pesto.
Tags: pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete