fbpx

Ștrudel cu mere (cu foi de plăcintă)

  • Home
  • desert
  • Ștrudel cu mere (cu foi de plăcintă)
ștrudel cu mere

Puțini sunt cei care nu au auzit de celebrul Apfelstrudel, ștrudelul cu umplutură de mere aromate, unul dintre deserturile îndrăgite de austrieci. Dacă l-ați și gustat, sunteți chiar niște norocoși! Vedeți cum am făcut noi rețeta de ștrudel cu mere, nuci și stafide. Poate vă dăm o idee pentru desertul de weekend, ce spuneți?

ștrudel cu mere

Ștrudel cu mere (cu foi de plăcintă)

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 12 foi fine de plăcintă

  • 100 g unt topit

  • 6 linguri de zahăr

  • Pentru umplutura de mere
  • 5 mere

  • 50 g unt

  • 150 g zahăr tos

  • 1 linguriță de scorțișoară pudră

  • 3 lingurițe de amidon

  • 70 g stafide

  • 50 g nuci

  • 2 linguri de coniac

  • Coajă de lămâie

  • Zahăr pudră

  • Sare

Cum să faceți

  • Pentru umplutură, puneți stafidele la înmuiat în coniac sau orice alt alcool de bună calitate.
  • Tăiați merele curățate în cuburi potrivit de mici și căliți-le în untul topit. Puneți și zahărul, scorțișoara, amidonul și un praf de sare. Țineți pe foc doar câteva minute, timp în care granulele de zahăr s-au topit și s-a format un sos puțin mai gros. Luați de pe foc și adăugați nucile, stafidele și scorțișoara.
  • Turnați compoziția de mere într-un vas, să se răcească, apoi adăugați coaja de lămâie rasă.
  • Stropiți cu unt topit prima foaie de plăcintă. Presărați deasupra ei puțin zahăr. Așezați deasupra a doua foaie, ungeți cu unt și presărați zahăr. Procedați la fel până terminați toate foile.
  • Puneți deasupra umplutura de mere. De preferat este să scurgeți merele de sos, pe care îl puteți turna, în momentul servirii, peste ștrudelul copt.
  • Rulați ștrudelul cât mai strâns. Dacă umplutura nu este atât de generoasă, sfatul nostru este ca după ce ați rulat o dată, să tăiați din foile rămase (aproximativ 4-5 cm), să nu aveți un exces de foi la bază. Dacă merele sunt mari, cu siguranță umplutura va fi mai multă și ștrudelul va avea un diametru mai mare.
  • Așezați ștrudelul pe tava de copt tapetată cu hârtie și ungeți-l deasupra cu untul topit care v-a rămas și presărați puțin zahăr. Dați la cuptor, la 170 de grade, aproximativ 30-35 de minute. După ce îl scoateți, pudrați cu zahăr și tăiați-l doar după ce s-a răcorit.
  • Frișca și înghețata de vanilie se potrivesc foarte bine cu acest ștrudel cu mere (cu foi de plăcintă).

Rețetă video

Tags: