Ciupercile sunt un superaliment, e greu să nu le iubești. Mai ales că sunt și foarte prietenoase cu silueta, au puține calorii, dar sunt sățioase în același timp. Dacă nu vă sunt chiar prietene, încercați rețeta noastră de supă-cremă de ciuperci. S-ar putea să vă placă, chiar ne-a ieșit foarte bună!
Supă-cremă de ciuperci
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
500 g ciuperci
2 cartofi
1 ceapă
2 caței de usturoi
3 linguri de parmezan ras
100 g smântână
50 g unt
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tocați ceapa și usturoiul și căliți-le în untul topit.
- Puneți cartofii tăiați cuburi și după 1-2 minute, timp în care amestecați în oală, turnați apă cât să acopere cartofii cu 2 degete. Puneți și un praf de sare și câteva boabe de piper.
- Între timp, tăiați în sferturi ciupercile date printr-un jet de apă rece, cât să îndepărtați eventualele urme de compost (amestecul în care cresc ciupercile champignon). Nu e necesar să le curățați!
- După ce cartofii au fiert, îi încercați cu furculița, puneți ciupercile și mai completați cu puțină apă fierbinte. Lăsați să fiarbă, acoperit, 10 minute.
- Amestecați smântâna cu puțină supă fierbinte.
- Pasați supa cu ajutorul mixerului de mână, adăugați parmezanul ras. Potriviți gustul de sare și piper.
- Turnați smântâna în oală și amestecați fie cu blenderul, fie cu lingura.
- Noi am mâncat supa-cremă de ciuperci cu ceva piper proaspăt râșnit deasupra și câteva felii fine de parmezan. Un deliciu!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete