fbpx

Supă-cremă de ciuperci

supă cremă de ciuperci

Ciupercile sunt un superaliment, e greu să nu le iubești. Mai ales că sunt și foarte prietenoase cu silueta, au puține calorii, dar sunt sățioase în același timp. Dacă nu vă sunt chiar prietene, încercați rețeta noastră de supă-cremă de ciuperci. S-ar putea să vă placă, chiar ne-a ieșit foarte bună!

supă cremă de ciuperci

Supă-cremă de ciuperci

5.0 from 3 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 500 g ciuperci

  • 2 cartofi

  • 1 ceapă

  • 2 caÈ›ei de usturoi

  • 3 linguri de parmezan ras

  • 100 g smântână

  • 50 g unt

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TocaÈ›i ceapa È™i usturoiul È™i căliÈ›i-le în untul topit.
  • PuneÈ›i cartofii tăiaÈ›i cuburi È™i după 1-2 minute, timp în care amestecaÈ›i în oală, turnaÈ›i apă cât să acopere cartofii cu 2 degete. PuneÈ›i È™i un praf de sare È™i câteva boabe de piper.
  • ÃŽntre timp, tăiaÈ›i în sferturi ciupercile date printr-un jet de apă rece, cât să îndepărtaÈ›i eventualele urme de compost (amestecul în care cresc ciupercile champignon). Nu e necesar să le curățaÈ›i!
  • După ce cartofii au fiert, îi încercaÈ›i cu furculiÈ›a, puneÈ›i ciupercile È™i mai completaÈ›i cu puÈ›ină apă fierbinte. LăsaÈ›i să fiarbă, acoperit, 10 minute.
  • AmestecaÈ›i smântâna cu puÈ›ină supă fierbinte.
  • PasaÈ›i supa cu ajutorul mixerului de mână, adăugaÈ›i parmezanul ras. PotriviÈ›i gustul de sare È™i piper.
  • TurnaÈ›i smântâna în oală È™i amestecaÈ›i fie cu blenderul, fie cu lingura.
  • Noi am mâncat supa-cremă de ciuperci cu ceva piper proaspăt râșnit deasupra È™i câteva felii fine de parmezan. Un deliciu!

Rețetă video

Tags: