fbpx

Supă-cremă de ciuperci

supă cremă de ciuperci

Ciupercile sunt un superaliment, e greu să nu le iubești. Mai ales că sunt și foarte prietenoase cu silueta, au puține calorii, dar sunt sățioase în același timp. Dacă nu vă sunt chiar prietene, încercați rețeta noastră de supă-cremă de ciuperci. S-ar putea să vă placă, chiar ne-a ieșit foarte bună!

supă cremă de ciuperci

Supă-cremă de ciuperci

5.0 from 3 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 500 g ciuperci

  • 2 cartofi

  • 1 ceapă

  • 2 caței de usturoi

  • 3 linguri de parmezan ras

  • 100 g smântână

  • 50 g unt

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tocați ceapa și usturoiul și căliți-le în untul topit.
  • Puneți cartofii tăiați cuburi și după 1-2 minute, timp în care amestecați în oală, turnați apă cât să acopere cartofii cu 2 degete. Puneți și un praf de sare și câteva boabe de piper.
  • Între timp, tăiați în sferturi ciupercile date printr-un jet de apă rece, cât să îndepărtați eventualele urme de compost (amestecul în care cresc ciupercile champignon). Nu e necesar să le curățați!
  • După ce cartofii au fiert, îi încercați cu furculița, puneți ciupercile și mai completați cu puțină apă fierbinte. Lăsați să fiarbă, acoperit, 10 minute.
  • Amestecați smântâna cu puțină supă fierbinte.
  • Pasați supa cu ajutorul mixerului de mână, adăugați parmezanul ras. Potriviți gustul de sare și piper.
  • Turnați smântâna în oală și amestecați fie cu blenderul, fie cu lingura.
  • Noi am mâncat supa-cremă de ciuperci cu ceva piper proaspăt râșnit deasupra și câteva felii fine de parmezan. Un deliciu!

Rețetă video

Tags: