fbpx

Supă-cremă de legume coapte

supă-cremă de legume coapte

La fel de simplu de pregătit ca oricare altă supă, rețeta pe care tocmai o citiți are însă ceva special. Am caramelizat înainte toate legumele. Iar dacă veți folosi supă clară de legume în loc de apă, rețeta de supă-cremă de legume coapte chiar va deveni preferata casei. Și să nu uitați să treceți pe lista de cumpărături și brânza telemea! Când vă veți așeza la masă, o să înțelegeți de ce v-am reamintit de ea!

supă-cremă de legume coapte

Supă-cremă de legume coapte

5 from 1 vote
Course: ciorbe / supe, fără carne, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp total

1

hour 

15

minutes

Ingrediente

  • 500 g 500 roÈ™ii

  • 2 2 cartofi

  • 1 1 dovlecel

  • 1 1 ardei gras

  • 1 1 ceapă

  • 1 1 rădăcină de pătrunjel

  • 1 1 păstârnac

  • 1 1 morcov

  • 1/2 1/2 rădăcină de È›elină, medie

  • 4 căței 4 de usturoi

  • 2 l 2 apă/supă de legume

  • 200 g 200 brânză telemea

  • 50 g 50 unt

  • Ulei de măsline

  • Cimbru

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i legumele în sferturi sau cuburi potrivite, astfel încât să aibă toate o dimensiune apropiată. PuneÈ›i-le într-o tavă încăpătoare, presăraÈ›i usturoiul curățat de coji, sare È™i stropiÈ›i-le cu puÈ›in ulei de măsline. DaÈ›i la cuptorul încins în prealabil È™i coaceÈ›i legumele pentru 30-40 de minute, verificându-le din când în când să nu se rumenească prea tare.
  • ScoateÈ›i tava din cuptor È™i transferaÈ›i legumele într-o oală. TurnaÈ›i deasupra 1,5 l de apă/supă fierbinte, puneÈ›i untul, un praf de cimbru, sare È™i piper după gust È™i acoperiÈ›i. LăsaÈ›i să fiarbă 10-12 minute în clocote.
  • Cu ajutorul mixerului vertical pasaÈ›i legumele È™i, dacă supa-cremă este prea groasă, mai adăugaÈ›i din apa/supa păstrată, până ajunge la consistenÈ›a dorită.
  • Și pentru că eram foarte entuzismaÈ›i de gustul acestei supe, am adăugat în farfurii È™i niÈ™te brânză telemea sfărâmată deasupra. Noi am avut de capră, dar voi o puteÈ›i încerca cu brânza preferată.