fbpx

Supă-cremă de legume coapte

supă-cremă de legume coapte

La fel de simplu de pregătit ca oricare altă supă, rețeta pe care tocmai o citiți are însă ceva special. Am caramelizat înainte toate legumele. Iar dacă veți folosi supă clară de legume în loc de apă, rețeta de supă-cremă de legume coapte chiar va deveni preferata casei. Și să nu uitați să treceți pe lista de cumpărături și brânza telemea! Când vă veți așeza la masă, o să înțelegeți de ce v-am reamintit de ea!

supă-cremă de legume coapte

Supă-cremă de legume coapte

5 din 1 vote
Fel: ciorbe / supe, fără carne, prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp total

1

hour 

15

minutes

Ingrediente

  • 500 g roșii

  • 2 cartofi

  • 1 dovlecel

  • 1 ardei gras

  • 1 ceapă

  • 1 rădăcină de pătrunjel

  • 1 păstârnac

  • 1 morcov

  • 1/2 rădăcină de țelină, medie

  • 4 căței de usturoi

  • 2 l apă/supă de legume

  • 200 g brânză telemea

  • 50 g unt

  • Ulei de măsline

  • Cimbru

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați legumele în sferturi sau cuburi potrivite, astfel încât să aibă toate o dimensiune apropiată. Puneți-le într-o tavă încăpătoare, presărați usturoiul curățat de coji, sare și stropiți-le cu puțin ulei de măsline. Dați la cuptorul încins în prealabil și coaceți legumele pentru 30-40 de minute, verificându-le din când în când să nu se rumenească prea tare.
  • Scoateți tava din cuptor și transferați legumele într-o oală. Turnați deasupra 1,5 l de apă/supă fierbinte, puneți untul, un praf de cimbru, sare și piper după gust și acoperiți. Lăsați să fiarbă 10-12 minute în clocote.
  • Cu ajutorul mixerului vertical pasați legumele și, dacă supa-cremă este prea groasă, mai adăugați din apa/supa păstrată, până ajunge la consistența dorită.
  • Și pentru că eram foarte entuzismați de gustul acestei supe, am adăugat în farfurii și niște brânză telemea sfărâmată deasupra. Noi am avut de capră, dar voi o puteți încerca cu brânza preferată.
Tags: