Colorată, aromată și, nu în ultimul rând, gustoasă, supa-cremă de morcovi caramelizați poate fi o surpriză plăcută dacă nu ați încercat-o până acum. Și o puteți pregăti fără un efort prea mare, așa cum vedeți în rețeta video.
Supă-cremă de morcovi
Porții
6
porțiiTimp gătire
15
minutestimp de coacere
25
minutesTotal time
40
minutesIngrediente
600 g morcovi
2 linguri de ulei de măsline
1 ceapă albă
2 caței de usturoi
100 g unt
1/2 linguriță de coriandru pudră
1/2 linguriță linguriță de chimion pudră
1 l apă
2 linguri de iaurt
1/2 de lămâie (zeama)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați morcovii în felii potrivit de groase. Puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (vă va fi mai ușor s-o curățați la final). Adăugați două linguri de ulei și sare, amestecați și dați tava la cuptor, încins în prealabil. Coaceți aproximativ 25 de minute, până se caramelizează deasupra.
- Topiți untul într-o oală și căliți ceapa tocată în care ați pus și un praf de sare. După 3-4 minute, completați cu usturoiul și mirodeniile, apoi cu morcovii caramelizați. Amestecați și turnați apa fiartă. În acest fel, supa va fierbe mai repede.
- Lăsați să fiarbă 10-15 minute, stingeți focul și pasați totul cu ajutorul unui mixer vertical (sau cu ajutorul unui blender).
- Adăugați, în funcție de gust, zeamă de lămâie și iaurt (sau smântână), sare și piper.
Rețetă video
Tags: morcovi
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete