fbpx

Supă-cremă de morcovi

supă-cremă de morcovi

Colorată, aromată și, nu în ultimul rând, gustoasă, supa-cremă de morcovi caramelizați poate fi o surpriză plăcută dacă nu ați încercat-o până acum. Și o puteți pregăti fără un efort prea mare, așa cum vedeți în rețeta video.

supă-cremă de morcovi

Supă-cremă de morcovi

5.0 from 3 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp gătire

15

minutes
timp de coacere

25

minutes
Total time

40

minutes

Ingrediente

  • 600 g morcovi

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1 ceapă albă

  • 2 caței de usturoi

  • 100 g unt

  • 1/2 linguriță de coriandru pudră

  • 1/2 linguriță linguriță de chimion pudră

  • 1 l apă

  • 2 linguri de iaurt

  • 1/2 de lămâie (zeama)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați morcovii în felii potrivit de groase. Puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (vă va fi mai ușor s-o curățați la final). Adăugați două linguri de ulei și sare, amestecați și dați tava la cuptor, încins în prealabil. Coaceți aproximativ 25 de minute, până se caramelizează deasupra.
  • Topiți untul într-o oală și căliți ceapa tocată în care ați pus și un praf de sare. După 3-4 minute, completați cu usturoiul și mirodeniile, apoi cu morcovii caramelizați. Amestecați și turnați apa fiartă. În acest fel, supa va fierbe mai repede.
  • Lăsați să fiarbă 10-15 minute, stingeți focul și pasați totul cu ajutorul unui mixer vertical (sau cu ajutorul unui blender).
  • Adăugați, în funcție de gust, zeamă de lămâie și iaurt (sau smântână), sare și piper.

Rețetă video

Tags: