fbpx

Supă-cremă de praz și cartofi

supă cremă de praz și cartofi

Deși poartă un nume sofisticat, Vichyssoise este o supă-cremă de praz și cartofi. Două ingrediente simple și foarte accesibile, care fac o echipă redutabilă. Sau altfel spus, o supă tare bună pentru prânz sau cină.

supă cremă de praz și cartofi

Supă-cremă de praz și cartofi

5.0 from 1 vote
Course: ciorbe / supe, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 4 fire de praz

  • 4 cartofi albi, medii

  • 70 g unt

  • 1 l apă/supă de legume/pasăre

  • 200 ml smântână pentru gătit

  • Sare

  • Piper

  • Pentru chipsurile de parmezan (opÈ›ional)
  • 100 g parmezan ras

Cum să faceți

  • ÃŽntr-o oală, topiÈ›i untul È™i căliÈ›i prazul tăiat fin (păstraÈ›i câteva feliuÈ›e pentru decorul farfuriilor). AcoperiÈ›i È™i amestecaÈ›i din când în când, până când prazul se înmoaie.
  • PuneÈ›i apoi cartofii tăiaÈ›i cubuleÈ›e, apa sau supa de legume/pui È™i sare după gust.
  • LăsaÈ›i să fiarbă, în clocote, 15 minute sau până când cartofii sunt fierÈ›i foarte bine.
  • DaÈ›i oala deoparte È™i pasaÈ›i totul cu ajutorul mixerului vertical.
  • PuneÈ›i din nou pe foc, completetaÈ›i cu smântâna, potriviÈ›i gustul de sare È™i piper proaspăt măcinat. Mai È›ineÈ›i pe foc doar cât să se înfierbânte supa, nu să dea în clocot.
  • Pentru chipsurile de parmezan, încingeÈ›i bine pe foc o tigaie non-adezivă. PresăraÈ›i jumătate din parmezanul ras, în strat uniform. Nu e nimic complicat, credeÈ›i-ne! ÈšineÈ›i tigaia pe foc, la foc mediu, 2-3 minute, cât parmezanul se topeÈ™te È™i capătă o culoare uniform, aurie. Apoi luaÈ›i tigaia de pe foc È™i după un minut puteÈ›i scoate chipsul de parmezan cu ajutorul unei spatule. AÈ™a-i că n-a fost greu?
Tags: