Deși poartă un nume sofisticat, Vichyssoise este o supă-cremă de praz și cartofi. Două ingrediente simple și foarte accesibile, care fac o echipă redutabilă. Sau altfel spus, o supă tare bună pentru prânz sau cină.
Supă-cremă de praz și cartofi
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
4 fire de praz
4 cartofi albi, medii
70 g unt
1 l apă/supă de legume/pasăre
200 ml smântână pentru gătit
Sare
Piper
- Pentru chipsurile de parmezan (opțional)
100 g parmezan ras
Cum să faceți
- Într-o oală, topiți untul și căliți prazul tăiat fin (păstrați câteva feliuțe pentru decorul farfuriilor). Acoperiți și amestecați din când în când, până când prazul se înmoaie.
- Puneți apoi cartofii tăiați cubulețe, apa sau supa de legume/pui și sare după gust.
- Lăsați să fiarbă, în clocote, 15 minute sau până când cartofii sunt fierți foarte bine.
- Dați oala deoparte și pasați totul cu ajutorul mixerului vertical.
- Puneți din nou pe foc, completetați cu smântâna, potriviți gustul de sare și piper proaspăt măcinat. Mai țineți pe foc doar cât să se înfierbânte supa, nu să dea în clocot.
- Pentru chipsurile de parmezan, încingeți bine pe foc o tigaie non-adezivă. Presărați jumătate din parmezanul ras, în strat uniform. Nu e nimic complicat, credeți-ne! Țineți tigaia pe foc, la foc mediu, 2-3 minute, cât parmezanul se topește și capătă o culoare uniform, aurie. Apoi luați tigaia de pe foc și după un minut puteți scoate chipsul de parmezan cu ajutorul unei spatule. Așa-i că n-a fost greu?
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete