fbpx

Supă-cremă de praz și cartofi

supă cremă de praz și cartofi

Deși poartă un nume sofisticat, Vichyssoise este o supă-cremă de praz și cartofi. Două ingrediente simple și foarte accesibile, care fac o echipă redutabilă. Sau altfel spus, o supă tare bună pentru prânz sau cină.

supă cremă de praz și cartofi

Supă-cremă de praz și cartofi

5.0 from 1 vote
Course: ciorbe / supe, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 4 fire de praz

  • 4 cartofi albi, medii

  • 70 g unt

  • 1 l apă/supă de legume/pasăre

  • 200 ml smântână pentru gătit

  • Sare

  • Piper

  • Pentru chipsurile de parmezan (opțional)
  • 100 g parmezan ras

Cum să faceți

  • Într-o oală, topiți untul și căliți prazul tăiat fin (păstrați câteva feliuțe pentru decorul farfuriilor). Acoperiți și amestecați din când în când, până când prazul se înmoaie.
  • Puneți apoi cartofii tăiați cubulețe, apa sau supa de legume/pui și sare după gust.
  • Lăsați să fiarbă, în clocote, 15 minute sau până când cartofii sunt fierți foarte bine.
  • Dați oala deoparte și pasați totul cu ajutorul mixerului vertical.
  • Puneți din nou pe foc, completetați cu smântâna, potriviți gustul de sare și piper proaspăt măcinat. Mai țineți pe foc doar cât să se înfierbânte supa, nu să dea în clocot.
  • Pentru chipsurile de parmezan, încingeți bine pe foc o tigaie non-adezivă. Presărați jumătate din parmezanul ras, în strat uniform. Nu e nimic complicat, credeți-ne! Țineți tigaia pe foc, la foc mediu, 2-3 minute, cât parmezanul se topește și capătă o culoare uniform, aurie. Apoi luați tigaia de pe foc și după un minut puteți scoate chipsul de parmezan cu ajutorul unei spatule. Așa-i că n-a fost greu?
Tags: