fbpx

Supă-cremă de roșii coapte

supă-cremă de roșii coapte

Vi s-a întâmplat să cumpărați roșii care, din păcate, parcă nu aveau niciun gust? Nouă da, și nu o dată, dar de acum știm ce să facem cu ele. Le punem în cuptor, împreună cu alte câteva legume, și le dăm o nouă șansă. Cum am făcut supa-cremă de roșii coapte vedeți în rețeta video. Atât de ușor a fost!

supă-cremă de roșii coapte

Supă-cremă de roșii coapte

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

6


porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 7 roșii

  • 1 ardei gras roșu

  • 1 ceapă roșie

  • 1 morcov

  • 1 cartof

  • 4 căței de usturoi

  • 300 ml apă fierbinte (sau supă de legume)

  • Ulei de măsline

  • Ierburi aromatice uscate (busuioc, oregano, cimbru)

  • Brânză telemea (opțional)

  • Sare


  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați legumele în cuburi potrivite și puneți-le într-o tavă încăpătoare.
  • Turnați deasupra 2-3 linguri de ulei, presărați sare, piper și ierburi aromatice după gust și dați la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 45 de minute.
  • Încingeți 2-3 linguri de ulei de măsline într-o oală, puneți legumele coapte (cu tot cu sosul format în tavă) și după 2-3 minute adăugați apa sau supa de legume. Dacă lichidul din oală nu este suficient, ar trebui să acopere legumele, mai completați cu apă/supă.
  • Lăsați să fiarbă în clocote 3-4 minute, apoi pasați totul cu ajutorul blenderului.
  • Noi am mâncat supa-cremă de roșii coapte cu felii de pâine rumenită în cuptor și puțină brânză telemea sfărâmată. Este minunată!

Rețetă video

Tags: