Vi s-a întâmplat să cumpărați roșii care, din păcate, parcă nu aveau niciun gust? Nouă da, și nu o dată, dar de acum știm ce să facem cu ele. Le punem în cuptor, împreună cu alte câteva legume, și le dăm o nouă șansă. Cum am făcut supa-cremă de roșii coapte vedeți în rețeta video. Atât de ușor a fost!
Supă-cremă de roșii coapte
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
7 roșii
1 ardei gras roșu
1 ceapă roșie
1 morcov
1 cartof
4 căței de usturoi
300 ml apă fierbinte (sau supă de legume)
Ulei de măsline
Ierburi aromatice uscate (busuioc, oregano, cimbru)
Brânză telemea (opțional)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați legumele în cuburi potrivite și puneți-le într-o tavă încăpătoare.
- Turnați deasupra 2-3 linguri de ulei, presărați sare, piper și ierburi aromatice după gust și dați la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 45 de minute.
- Încingeți 2-3 linguri de ulei de măsline într-o oală, puneți legumele coapte (cu tot cu sosul format în tavă) și după 2-3 minute adăugați apa sau supa de legume. Dacă lichidul din oală nu este suficient, ar trebui să acopere legumele, mai completați cu apă/supă.
- Lăsați să fiarbă în clocote 3-4 minute, apoi pasați totul cu ajutorul blenderului.
- Noi am mâncat supa-cremă de roșii coapte cu felii de pâine rumenită în cuptor și puțină brânză telemea sfărâmată. Este minunată!
Rețetă video
Tags: roșii
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete