
Indiferent de anotimp, avem cam toate legumele la dispoziție. Iar partea cea mai bună a rețetei de supă cu legume este că puteți să le adăugați pe cele preferate. Noi am făcut lista de ingrediente cu ce-am avut prin frigider și ne-a ieșit ce vedeți și în rețeta filmată.

Supă de legume
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
45
minutesTimp total
1
hour5
minutesIngrediente
2 cartofi
2 ardei grași
1 morcov
1 dovlecel
1 păstârnac
2 rădăcini de pătrunjel
10 roșii cherry
1/2 varză albă mică
1/2 țelină rădăcină
4 fire de ceapă verde
200 g smântână
60 g unt
Ulei de floarea-soarelui
Cimbru uscat
Pătrunjel
Mărar
Sare
Cum să faceți
- Topiți 30 g unt cu o lingură de ulei. Căliți ceapa verde, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul și țelina tăiate cubulețe. Puneți capacul și țineți pe foc 10 minute
- Adăugați apoi ardeii, cartofii și mai lăsați 15 minute.
- Turnați 1,5 l de apă, puneți și o linguriță rasă cu sare și lăsați să fiarbă acoperit 10-15 minute.
- Puneți apoi dovlecelul și roșiile cherry și mai lăsați pe foc alte 10 minute.
- Adăugați restul de unt, puțin cimbru și după 5 minute varza tăiată fideluță. Stingeți focul după 2-3 clocote.
- Amestecați smântâna cu un polonic de supă fierbinte și turnați-o apoi în supa de legume. Tăiați mărunt verdețurile și puneți-le în supă.
- După ce am pus-o în boluri, am mai adăugat niște smântână și verdeață… și tare bună a mai fost!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete