fbpx

Supă de legume

supă de legume

Indiferent de anotimp, avem cam toate legumele la dispoziție. Iar partea cea mai bună a rețetei de supă cu legume este că puteți să le adăugați pe cele preferate. Noi am făcut lista de ingrediente cu ce-am avut prin frigider și ne-a ieșit ce vedeți și în rețeta filmată.

supă de legume

Supă de legume

5.0 from 1 vote
Course: ciorbe / supe, fără carne, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

1

hour 

5

minutes

Ingrediente

  • 2 cartofi

  • 2 ardei grași

  • 1 morcov

  • 1 dovlecel

  • 1 păstârnac

  • 2 rădăcini de pătrunjel

  • 10 roșii cherry

  • 1/2 varză albă mică

  • 1/2 țelină rădăcină

  • 4 fire de ceapă verde

  • 200 g smântână

  • 60 g unt

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Cimbru uscat

  • Pătrunjel

  • Mărar

  • Sare

Cum să faceți

  • Topiți 30 g unt cu o lingură de ulei. Căliți ceapa verde, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul și țelina tăiate cubulețe. Puneți capacul și țineți pe foc 10 minute
  • Adăugați apoi ardeii, cartofii și mai lăsați 15 minute.
  • Turnați 1,5 l de apă, puneți și o linguriță rasă cu sare și lăsați să fiarbă acoperit 10-15 minute.
  • Puneți apoi dovlecelul și roșiile cherry și mai lăsați pe foc alte 10 minute.
  • Adăugați restul de unt, puțin cimbru și după 5 minute varza tăiată fideluță. Stingeți focul după 2-3 clocote.
  • Amestecați smântâna cu un polonic de supă fierbinte și turnați-o apoi în supa de legume. Tăiați mărunt verdețurile și puneți-le în supă.
  • După ce am pus-o în boluri, am mai adăugat niște smântână și verdeață… și tare bună a mai fost!

Rețetă video