fbpx

Supă de linte

supă de linte

Se spune despre supa de linte că era preferata domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Și a multora dintre noi, dacă e să ajungem în zilele noastre. Și nu de puține ori am încercat-o, pentru că este acel gen de supă care te satură fără să mănânci mult. Așa că plini de energie vă lăsăm rețeta, poate o veți încerca și voi!

supă de linte

Supă de linte

5 din 1 vote
Fel: ciorbe / supe, fără carne, prânz, cinăDificultate ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 200 g linte roșie

  • 1 morcov

  • 1 cartof

  • 1 ceapă

  • 2 căței de usturoi

  • 1 roșie

  • 1 lingură de pastă de tomate

  • 4 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 1 linguriță de sare

  • 1/2 linguriță de piper negru

  • 1/2 linguriță de chimen

  • 1,5 l apă

  • 3 linguri ulei de măsline (sau 100 g unt)

  • 1 lingură rasă de boia (dulce/iute/afumată)

  • 1 lamâie

  • Oregano uscat (opțional)

Cum să faceți

  • Căliți ceapa tocată în uleiul bine încins. După 2-3 minute, puneți semințele de chimen și usturoiul feliat și căliți-le împreună 1-2 minute.
  • Adăugați roșia tăiată și pasta de tomate, amestecați, apoi completați cu morcovul și cartoful tăiate, lintea, sarea și apa. Acoperiți și lăsați să fiarbă 25 de minute.
  • După trecerea timpului, mixați supa până ajunge la o consistență fină. Adăugați și piper, după gust.
  • Separat, încălziți uleiul de măsline într-o crăticioară și adăugați boiaua. Amestecați și după ce a dat un clocot, dați deoparte.
  • Turnați supa de linte în boluri/farfurii, adăugați deasupra câte o lingură din sosul de ulei (sau unt) cu boia și puțin oregano uscat, dacă vă place. Unii dintre noi o preferăm cu puțină zeamă de lămâie, dar știm că sunt mulți cei care preferă gustul mai dulceag, așa că alegeți varianta care vă place cel mai mult.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal