fbpx

Supă minestrone

supă minestrone

Inspirată din bucătăria italiană, minestrone este o supă consistentă în care puteți pune o mulțime de legume adunate prin frigider. Astfel, nu veți risipi nimic. Adăugați pastele în forma preferată și gata supa!

supă minestrone

Supă minestrone

5 din 1 vote
Fel: ciorbe / supe, prânzDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 2 morcovi medii

  • 1 rădăcină de pătrunjel

  • 1 păstârnac

  • 2 ardei grași

  • 1 țelină mică

  • 1 dovlecel mic

  • 2 cartofi

  • 8 păstăi verzi

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 2 linguri de mazăre (proaspătă/congelată)

  • 500 g roșii

  • O mână de paste scurte

  • Ulei de măsline

  • Busuioc/cimbru uscat

  • Sare

Cum să faceți

  • Tăiați cubulețe ceapa, rădăcinoasele, ardeii, dovlecelul, fasolea verde, roșiile și cartofii.
  • Încălziți 3-4 linguri de ulei într-o oală de 3 l. Căliți împreună ceapa verde, pătrunjelul, păstârnacul, morcovii, țelina.
  • După 3-4 minute, puneți ardeii, dovlecelul, cartofii, fasolea verde, roșiile, mazărea și o linguriță rasă cu sare. Acoperiți și, din când în când, mai amestecați să nu se lipească.
  • Turnați apa deasupra, nu mai mult de 1,5 l, și lăsați să fiarbă 15-20 de minute. Apoi mai puneți pastele și mai lăsați să fiarbă 5-8 minute.
  • După ce luați oala cu supă de pe foc, potriviți gustul de sare, dacă mai este cazul, busuioc sau cimbru uscat.
  • Abia am mai avut răbdare să lăsăm supa să se răcorească vreo 10 minute, atât de frumos mirosea. Și am mâncat-o simplă, dar voi puteți adăuga și ceva parmezan ras deasupra.