Inspirată din bucătăria italiană, minestrone este o supă consistentă în care puteți pune o mulțime de legume adunate prin frigider. Astfel, nu veți risipi nimic. Adăugați pastele în forma preferată și gata supa!
Supă minestrone
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
2 morcovi medii
1 rădăcină de pătrunjel
1 păstârnac
2 ardei grași
1 țelină mică
1 dovlecel mic
2 cartofi
8 păstăi verzi
1 legătură de ceapă verde
2 linguri de mazăre (proaspătă/congelată)
500 g roșii
O mână de paste scurte
Ulei de măsline
Busuioc/cimbru uscat
Sare
Cum să faceți
- Tăiați cubulețe ceapa, rădăcinoasele, ardeii, dovlecelul, fasolea verde, roșiile și cartofii.
- Încălziți 3-4 linguri de ulei într-o oală de 3 l. Căliți împreună ceapa verde, pătrunjelul, păstârnacul, morcovii, țelina.
- După 3-4 minute, puneți ardeii, dovlecelul, cartofii, fasolea verde, roșiile, mazărea și o linguriță rasă cu sare. Acoperiți și, din când în când, mai amestecați să nu se lipească.
- Turnați apa deasupra, nu mai mult de 1,5 l, și lăsați să fiarbă 15-20 de minute. Apoi mai puneți pastele și mai lăsați să fiarbă 5-8 minute.
- După ce luați oala cu supă de pe foc, potriviți gustul de sare, dacă mai este cazul, busuioc sau cimbru uscat.
- Abia am mai avut răbdare să lăsăm supa să se răcorească vreo 10 minute, atât de frumos mirosea. Și am mâncat-o simplă, dar voi puteți adăuga și ceva parmezan ras deasupra dacă nu țineți post.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete