fbpx

Tartă cu blat de mămăligă

tartă cu blat de mămăligă

Cu siguranță ți s-a întâmplat să-ți rămână din mămăliguța pregătită pentru prânz sau cină. Și dacă nu ai altă idee ce să faci din ea, îți propunem rețeta noastră de tartă cu blat de mămăligă. Simplă, dar și gustoasă!

tartă cu blat de mămăligă

Tartă cu blat de mămăligă

5 din 1 vote
Fel: fără carne, prânz, cinăDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • Mămăligă (rămasă de la masa precedentă)

  • 1 conservă de roșii în suc propriu

  • 1 conservă cu ciuperci

  • 1 ceapă roșie

  • 1 cățel de usturoi

  • Câteva roșii cherry

  • Frunze verzi (leurdă ori baby spanac)

  • Sare

  • Piper

  • Ulei

Cum să faceți

  • Unge cu ulei forma de tartă și adaugă mămăliga rămasă de la masa precedentă. Presează bine astfel încât să tapetezi și pereții formei de copt.
  • Taie mărunt o jumătate de ceapă și usturoiul, călește-le într-o tigaie cu puțin ulei. Adaugă roșiile cu tot cu suc, sare și piper după gust și lasă să dea în câteva clocote, acoperit.
  • Unge blatul de mămăligă cu sosul de roșii, pune din loc în loc ciupercile bine scurse din conservă (le poți înlocui cu ciuperci proaspete), roșii cherry tăiate în jumătăți și restul de ceapă roșie feliată cât mai fin, câteva frunze de leurdă sau de baby spanac.
  • Dă la cuptorul preîncălzit și coace 20-25 de minute.
  • Iar dacă nu ești un vegetarian convins, adaugă și ceva brânzeturi sfărâmate înainte de a da tarta la cuptor.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal