Cu siguranță ți s-a întâmplat să-ți rămână din mămăliguța pregătită pentru prânz sau cină. Și dacă nu ai altă idee ce să faci din ea, îți propunem rețeta noastră de tartă cu blat de mămăligă. Simplă, dar și gustoasă!
Tartă cu blat de mămăligă
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
Mămăligă (rămasă de la masa precedentă)
1 conservă de roșii în suc propriu
1 conservă cu ciuperci
1 ceapă roșie
1 cățel de usturoi
Câteva roșii cherry
Frunze verzi (leurdă ori baby spanac)
Sare
Piper
Ulei
Cum să faceți
- Unge cu ulei forma de tartă și adaugă mămăliga rămasă de la masa precedentă. Presează bine astfel încât să tapetezi și pereții formei de copt.
- Taie mărunt o jumătate de ceapă și usturoiul, călește-le într-o tigaie cu puțin ulei. Adaugă roșiile cu tot cu suc, sare și piper după gust și lasă să dea în câteva clocote, acoperit.
- Unge blatul de mămăligă cu sosul de roșii, pune din loc în loc ciupercile bine scurse din conservă (le poți înlocui cu ciuperci proaspete), roșii cherry tăiate în jumătăți și restul de ceapă roșie feliată cât mai fin, câteva frunze de leurdă sau de baby spanac.
- Dă la cuptorul preîncălzit și coace 20-25 de minute.
- Iar dacă nu ești un vegetarian convins, adaugă și ceva brânzeturi sfărâmate înainte de a da tarta la cuptor.
Tags: mămăligă
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete