fbpx

Tartă cu brânză cheddar și ceapă caramelizată

Tartă cu brânză cheddar și ceapă caramelizată

Rețeta de tartă cu brânză cheddar și ceapă caramelizată nu e complicată, dar aveți nevoie de puțină răbdare. Blatul crocant și fraged are nevoie de câteva minute de stat la rece și va fi copt în două etape. Răbdarea vă va fi răsplătită. O să înțelegeți mai bine de ce vă spunem asta când aromele tartei vă vor cuprinde întreaga bucătărie. 🙂

Tartă cu brânză cheddar și ceapă caramelizată

Tartă cu brânză cheddar și ceapă caramelizată

5 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp de răcire

15

minute
Timp total

1

hour 

20

minutes

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 260 g 260 făină + extra pentru masa de lucru

  • 12 g 12 zahăr

  • 115 115 unt rece, tăiat cubulețe

  • 250 g 250 cheddar ras

  • piper

  • Pentru umplutură
  • 250 g 250 cremă de brânză

  • 180 g 180 cheddar

  • 1 1 ceapă

  • 1 1 linguriță de unt

  • 1 1 lingură de oțet balsamic

  • 1 1 ou + 1 gălbenuș

  • pătrunjel verde

  • sare

  • piper

Cum să faceți

  • În robot, amestecați făina, zahărul și piperul, apoi puneți untul și, la final, brânza cheddar. Amestecați doar până se formează aluatul. Îl întindeți cu sucitorul și îl așezați în tava de tartă, de preferat cu bază detașabilă. Îndepărtați surplusul de aluat (din care puteți coace câțiva biscuiți foarte gustoși) și dați tava la frigider pentru 30 de minute sau la congelator, 10 de minute.
  • Între timp, caramelizați ceapa tăiată solzișori în untul topit. Adăugați și oțetul și mai țineți pe foc până scade lichidul. Potriviți gustul de sare și piper.
  • Cu furculița înțepați blatul tartei și apoi dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute. Scoateți tava din cuptor și lăsați să se răcească.
  • Între timp, amestecați crema de brânză cu ouăle, cheddarul și pătrunjelul. Turnați compoziția deasupra blatului, uniformizați și mai coaceți aproximativ 30 de minute.

Rețetă video

Tags: