
Rețeta de tartă cu brânză cheddar și ceapă caramelizată nu e complicată, dar aveți nevoie de puțină răbdare. Blatul crocant și fraged are nevoie de câteva minute de stat la rece și va fi copt în două etape. Răbdarea vă va fi răsplătită. O să înțelegeți mai bine de ce vă spunem asta când aromele tartei vă vor cuprinde întreaga bucătărie. 🙂

Tartă cu brânză cheddar și ceapă caramelizată
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
1
hourTimp de răcire
15
minuteTimp total
1
hour20
minutesIngrediente
- Pentru blat
260 g făină + extra pentru masa de lucru
12 g zahăr
115 unt rece, tăiat cubulețe
250 g cheddar ras
piper
- Pentru umplutură
250 g cremă de brânză
180 g cheddar
1 ceapă
1 linguriță de unt
1 lingură de oțet balsamic
1 ou + 1 gălbenuș
pătrunjel verde
sare
piper
Cum să faceți
- În robot, amestecați făina, zahărul și piperul, apoi puneți untul și, la final, brânza cheddar. Amestecați doar până se formează aluatul. Îl întindeți cu sucitorul și îl așezați în tava de tartă, de preferat cu bază detașabilă. Îndepărtați surplusul de aluat (din care puteți coace câțiva biscuiți foarte gustoși) și dați tava la frigider pentru 30 de minute sau la congelator, 10 de minute.
- Între timp, caramelizați ceapa tăiată solzișori în untul topit. Adăugați și oțetul și mai țineți pe foc până scade lichidul. Potriviți gustul de sare și piper.
- Cu furculița înțepați blatul tartei și apoi dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute. Scoateți tava din cuptor și lăsați să se răcească.
- Între timp, amestecați crema de brânză cu ouăle, cheddarul și pătrunjelul. Turnați compoziția deasupra blatului, uniformizați și mai coaceți aproximativ 30 de minute.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete