fbpx

Tartă cu brânză cheddar și ceapă caramelizată

Tartă cu brânză cheddar și ceapă caramelizată

Rețeta de tartă cu brânză cheddar și ceapă caramelizată nu e complicată, dar aveți nevoie de puțină răbdare. Blatul crocant și fraged are nevoie de câteva minute de stat la rece și va fi copt în două etape. Răbdarea vă va fi răsplătită. O să înțelegeți mai bine de ce vă spunem asta când aromele tartei vă vor cuprinde întreaga bucătărie. 🙂

Tartă cu brânză cheddar și ceapă caramelizată

Tartă cu brânză cheddar și ceapă caramelizată

5.0 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp de răcire

15

minute
Timp total

1

hour 

20

minutes

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 260 g făină + extra pentru masa de lucru

  • 12 g zahăr

  • 115 unt rece, tăiat cubuleÈ›e

  • 250 g cheddar ras

  • piper

  • Pentru umplutură
  • 250 g cremă de brânză

  • 180 g cheddar

  • 1 ceapă

  • 1 linguriță de unt

  • 1 lingură de oÈ›et balsamic

  • 1 ou + 1 gălbenuÈ™

  • pătrunjel verde

  • sare

  • piper

Cum să faceți

  • ÃŽn robot, amestecaÈ›i făina, zahărul È™i piperul, apoi puneÈ›i untul È™i, la final, brânza cheddar. AmestecaÈ›i doar până se formează aluatul. ÃŽl întindeÈ›i cu sucitorul È™i îl aÈ™ezaÈ›i în tava de tartă, de preferat cu bază detaÈ™abilă. ÃŽndepărtaÈ›i surplusul de aluat (din care puteÈ›i coace câțiva biscuiÈ›i foarte gustoÈ™i) È™i daÈ›i tava la frigider pentru 30 de minute sau la congelator, 10 de minute.
  • ÃŽntre timp, caramelizaÈ›i ceapa tăiată solziÈ™ori în untul topit. AdăugaÈ›i È™i oÈ›etul È™i mai È›ineÈ›i pe foc până scade lichidul. PotriviÈ›i gustul de sare È™i piper.
  • Cu furculiÈ›a înÈ›epaÈ›i blatul tartei È™i apoi daÈ›i la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute. ScoateÈ›i tava din cuptor È™i lăsaÈ›i să se răcească.
  • ÃŽntre timp, amestecaÈ›i crema de brânză cu ouăle, cheddarul È™i pătrunjelul. TurnaÈ›i compoziÈ›ia deasupra blatului, uniformizaÈ›i È™i mai coaceÈ›i aproximativ 30 de minute.

Rețetă video

Tags: