Când am mâncat prima dată această tartă cu brânză de capră și roșii am spus că ”are gust de Grecia”. Sau mai puteți spune la fel de bine că ”are gust de vară”. Atât e de bună. Și ușoară, aromată și nu vă mai spunem cât de rapid o dați la cuptor. Dar mai bine vedeți rețeta video de mai jos, să vă convingeți!
Tartă cu brânză de capră și roșii
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
45
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
1 aluat de foitaj proaspăt
2 roșii mari
250 g roșii cherry
50 g cașcaval (opțional)
Ulei de măsline
Oregano uscat
Semințe de susan (opțional)
Piper
- Pentru umplutura de brânză
300 g brânză de capră
250 g brânză ricotta (sau brânză de vaci)
3 linguri de ulei de măsline
Oregano uscat
Piper negru
Cum să faceți
- Preîncălziți cuptorul la 180° C.
- Pentru umplutură, amestecați toate ingredientele într-un castron.
- Tapetați o tavă mare cu hârtie de copt. Așezați deasupra aluatul rece (scos atunci de la frigider).
- Cu un cuțit cu lamă subțire și foarte ascuțită, crestați aluatul de jur împrejur, cam la 1 cm de margine.
- Puneți umplutura de brânză și așezați deasupra felii de roșii. Presărați oregano, cașcaval ras și ceva piper.
- Ungeți marginile aluatului cu puțin ulei și presărați susan.
- Coaceți pe grătarul central al cuptorului, timp de 45 de minute sau până când marginile tartei au devenit aurii.
- Lăsați deoparte să se răcorească, măcar 10 minute, apoi o feliați. Sperăm că între timp ați pus la rece și o sticlă de vin alb, că foarte bine se mai potrivește cu tarta.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete