fbpx

Tartă cu brânză de capră și roșii

tartă cu brânză de capră și roșii

Când am mâncat prima dată această tartă cu brânză de capră și roșii am spus că ”are gust de Grecia”. Sau mai puteți spune la fel de bine că ”are gust de vară”. Atât e de bună. Și ușoară, aromată și nu vă mai spunem cât de rapid o dați la cuptor. Dar mai bine vedeți rețeta video de mai jos, să vă convingeți!

tartă cu brânză de capră și roșii

Tartă cu brânză de capră și roșii

5.0 from 2 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 1 aluat de foitaj proaspăt

  • 2 roșii mari

  • 250 g roșii cherry

  • 50 g cașcaval (opțional)

  • Ulei de măsline

  • Oregano uscat

  • Semințe de susan (opțional)

  • Piper

  • Pentru umplutura de brânză
  • 300 g brânză de capră

  • 250 g brânză ricotta (sau brânză de vaci)

  • 3 linguri de ulei de măsline

  • Oregano uscat

  • Piper negru

Cum să faceți

  • Preîncălziți cuptorul la 180° C.
  • Pentru umplutură, amestecați toate ingredientele într-un castron.
  • Tapetați o tavă mare cu hârtie de copt. Așezați deasupra aluatul rece (scos atunci de la frigider).
  • Cu un cuțit cu lamă subțire și foarte ascuțită, crestați aluatul de jur împrejur, cam la 1 cm de margine.
  • Puneți umplutura de brânză și așezați deasupra felii de roșii. Presărați oregano, cașcaval ras și ceva piper.
  • Ungeți marginile aluatului cu puțin ulei și presărați susan.
  • Coaceți pe grătarul central al cuptorului, timp de 45 de minute sau până când marginile tartei au devenit aurii.
  • Lăsați deoparte să se răcorească, măcar 10 minute, apoi o feliați. Sperăm că între timp ați pus la rece și o sticlă de vin alb, că foarte bine se mai potrivește cu tarta.

Rețetă video

Tags: