Poate fi o masă în sine, de prânz sau cină. Dar poate fi la fel de bine un aperitiv pentru o ieșire la iarbă verde, pentru o binemeritată pauză. Vorbim despre o tartă cu dovlecei, gustoasă atât caldă, cât și rece.
Tartă cu dovlecei
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
50
minutesTimp total
1
hourIngrediente
1 aluat foitaj proaspăt (ținut la rece)
2 dovlecei mari (nu foarte groși)
1 cațel de usturoi
300 g mozzarella rasă
100 g brânză de capră
3 ouă
GriÈ™ (sau pesmet)
Mărar
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Feliați dovleceii cu mandolina sau cu cuțitul. Dacă feliile sunt prea mari, tăiați-le apoi în jumătăți.
- Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie încăpătoare, adăugați usturoiul feliat și căliți dovleceii, aproximativ 5-7 minute, cât să se înmoaie. Puneți sare și piper după gust.
- Între timp, scoateți aluatul din frigider și așezați-l în tava de copt (am folosit o tavă cu diametrul de 28 cm). Îndepărtați excesul de aluat și completați, acolo unde este nevoie.
- Presărați puțin griș sau pesmet peste aluat (să absoarbă din umiditate) și puneți o jumătate din cantitatea de dovlecei.
- Presărați mai mult de jumătate din brânza rasă, apoi brânza de capră sfărâmată și restul de dovlecei.
- Bateți ouăle și turnați-le peste dovlecei. Presărați restul de brânză rasă, ceva verdeață, piper proaspăt măcinat și coaceți 50 de minute la 180 de grade.
Rețetă video
Tags: dovlecei
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete