fbpx

Tartă cu dovlecei

tarta cu dovlecei

Poate fi o masă în sine, de prânz sau cină. Dar poate fi la fel de bine un aperitiv pentru o ieșire la iarbă verde, pentru o binemeritată pauză. Vorbim despre o tartă cu dovlecei, gustoasă atât caldă, cât și rece.

tarta cu dovlecei

Tartă cu dovlecei

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 1 aluat foitaj proaspăt (ținut la rece)

  • 2 dovlecei mari (nu foarte groși)

  • 1 cațel de usturoi

  • 300 g mozzarella rasă

  • 100 g brânză de capră

  • 3 ouă

  • Griș (sau pesmet)

  • Mărar

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Feliați dovleceii cu mandolina sau cu cuțitul. Dacă feliile sunt prea mari, tăiați-le apoi în jumătăți.
  • Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie încăpătoare, adăugați usturoiul feliat și căliți dovleceii, aproximativ 5-7 minute, cât să se înmoaie. Puneți sare și piper după gust.
  • Între timp, scoateți aluatul din frigider și așezați-l în tava de copt (am folosit o tavă cu diametrul de 28 cm). Îndepărtați excesul de aluat și completați, acolo unde este nevoie.
  • Presărați puțin griș sau pesmet peste aluat (să absoarbă din umiditate) și puneți o jumătate din cantitatea de dovlecei.
  • Presărați mai mult de jumătate din brânza rasă, apoi brânza de capră sfărâmată și restul de dovlecei.
  • Bateți ouăle și turnați-le peste dovlecei. Presărați restul de brânză rasă, ceva verdeață, piper proaspăt măcinat și coaceți 50 de minute la 180 de grade.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal