fbpx

Tartă cu dovlecei

tarta cu dovlecei

Poate fi o masă în sine, de prânz sau cină. Dar poate fi la fel de bine un aperitiv pentru o ieșire la iarbă verde, pentru o binemeritată pauză. Vorbim despre o tartă cu dovlecei, gustoasă atât caldă, cât și rece.

tarta cu dovlecei

Tartă cu dovlecei

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 1 aluat foitaj proaspăt (È›inut la rece)

  • 2 dovlecei mari (nu foarte groÈ™i)

  • 1 caÈ›el de usturoi

  • 300 g mozzarella rasă

  • 100 g brânză de capră

  • 3 ouă

  • GriÈ™ (sau pesmet)

  • Mărar

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • FeliaÈ›i dovleceii cu mandolina sau cu cuÈ›itul. Dacă feliile sunt prea mari, tăiaÈ›i-le apoi în jumătăți.
  • ÃŽncingeÈ›i 2 linguri de ulei într-o tigaie încăpătoare, adăugaÈ›i usturoiul feliat È™i căliÈ›i dovleceii, aproximativ 5-7 minute, cât să se înmoaie. PuneÈ›i sare È™i piper după gust.
  • ÃŽntre timp, scoateÈ›i aluatul din frigider È™i aÈ™ezaÈ›i-l în tava de copt (am folosit o tavă cu diametrul de 28 cm). ÃŽndepărtaÈ›i excesul de aluat È™i completaÈ›i, acolo unde este nevoie.
  • PresăraÈ›i puÈ›in griÈ™ sau pesmet peste aluat (să absoarbă din umiditate) È™i puneÈ›i o jumătate din cantitatea de dovlecei.
  • PresăraÈ›i mai mult de jumătate din brânza rasă, apoi brânza de capră sfărâmată È™i restul de dovlecei.
  • BateÈ›i ouăle È™i turnaÈ›i-le peste dovlecei. PresăraÈ›i restul de brânză rasă, ceva verdeață, piper proaspăt măcinat È™i coaceÈ›i 50 de minute la 180 de grade.

Rețetă video

Tags: