
Rubarba este o plantă foarte apreciată în gastronomia britanică și germană, dar care este folosită în preparate culinare și în țara noastră. Are un gust acrișor, destul de greu de comparat. Trebuie încercată! Așa că vă lăsăm rețeta de tartă cu rubarbă și soc, poate o veți pregăti.
Tartă cu rubarbă și soc
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
45
minutestimp de răcire
75
minuteTimp total
1
hourIngrediente
- Pentru crustă
300 g 300 făină
250 g 250 unt rece, tăiat cubulețe
6-8 linguri 6-8 de apă rece
- Pentru umplutură
1 kg 1 de rubarbă, curățată de coaja roșiatică (folosiți peelerul de legume)
2 flori 2 de soc
200 g 200 zahăr
2 linguri 2 de zeamă de lămâie
2 linguri 2 de amidon
Coaja de la o lămâie
Esență de vanilie
Sare
- În plus
1 1 ou
1 lingură 1 de lapte
Zahăr tos
Cum să faceți
- Pentru aluat, amestecați ingredientele uscate, adăugați untul tăiat cubulețe.
- Folosind degetele sau un cuțit ori o furculiță, încorporați untul până când aluatul devine nisipos.
- Adăugați apă, câte o lingură, și amestecați ușor până când aluatul se leagă. Atenție, nu trebuie frământat! Împărțiți aluatul în două bucăți, împachetați-le în folii alimentare și dați la rece pentru o oră.
- Pentru umplutură, puneți într-un castron rubarba tăiată cubulețe, zahărul, amidonul, zeama și coaja de lămâie, vanilia, sarea și florile de soc bine spălate. Acoperiți și lăsați la temperatura camerei timp de 60 de minute.
- Întindeți prima foaie de aluat și așezați-o în tava de copt (diametrul de 24 cm). Îndepărtați surplusul și înțepați aluatul cu furculița.
- Turnați umplutura de rubarbă (din care scoateți florile de soc), nivelați ușor și puneți deasupra al doilea aluat întins și tăiat în fâșii potrivit de late. Dați tarta la congelator pentru 15 minute.
- Ungeți cu amestecul de ou și lapte și presărați puțin zahăr tos. Coaceți 15 minute la 220 de grade, apoi reduceți focul la 175 de grade și continuați să coaceți pentru încă 45-50 de minute, până când aluatul devine auriu.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete