Cum ar fi sărbătoarea de Paște fără un desert cu ciocolată, par a spune francezii. Așa că am trecut și noi la treabă și am pregătit o tartă cu zmeură și ciocolată albă. Fină, cu gust extrem de delicat, aromată… très bon dessert!
Tartă cu zmeură și ciocolată albă
Porții
8
porțiiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
5
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
150 g biscuiți digestivi
60 g unt topit
- Pentru umplutură
300 g ciocolată albă
150 g zmeură (proaspătă sau congelată)
1 cutie mică de smântână pentru frișcă (200 ml)
½ linguriță de esență de vanilie
- Pentru decor
Zmeură proaspătă
Boabe de rodie
Cum să faceți
- Puneți biscuiții într-o pungă și presați-i cu sucitorul până obțineți un pesmet fin. Răsturnați totul într-un castron și adăugați untul topit, ușor călduț, pentru a se încorpora mai ușor. Amestecați bine și răsturnați totul într-o tavă de tartă, de preferat cu pereți detașabili. Tapetați bine fundul și pereții formei cu amestecul de biscuiți, presând bine.
- Pentru umplutură, topiți ciocolata fie la bain-marie, fie în cuptorul cu microunde.
- Amestecați zmeura cu smântâna într-o crăticioară pe care o puneți pe foc mic și lăsați să dea un clocot. Pasați amestecul cu blenderul vertical și strecurați lichidul printr-o sită, astfel încât să obțineți un sos fin.
- Turnați sosul de zmeură peste ciocolata topită și omogenizați cu ajutorul unei spatule. Dacă amestecul nu e destul de fin, fie mai puneți vasul la microunde pentru câteva secunde, fie câteva minute la bain-marie. Puneți și aroma de vanilie.
- Turnați crema fină de zmeură și ciocolată albă peste blatul de biscuiți și dați la rece pentru câteva ore. Decorați cu boabe de rodie și de zmeură doar în momentul în care așezați tarta pe masa de sărbătoare.
Sfaturi
- Cantitățile sunt fie pentru o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 25×11 cm, fie pentru o tavă rotundă, cu diametrul de 20 cm.
Tags: ciocolatăzmeură
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete