
Limba, indiferent dacă este de vițel, vită ori porc, este un mușchi cu carne fină și nu are niciun pic de grăsime. Și este o carne foarte, foarte gustoasă. Noi am pregătit azi o tocană de limbă de vițel cu sos de roșii aromat cu dafin și i-am alăturat o garnitură de orez. Delicioasă, atât vă mai spunem!

Tocană de limbă
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
1
hour10
minutesTimp total
1
hour20
minutesIngrediente
1 bucată de limbă (de vițel)
1 țelină mică
1 morcov
1 rădăcină de albitură
1 ardei gras mic
1 ceapă mică
Piper boabe
Sare
- Pentru sos
1 cutie de roșii în conservă
1 lingură de pastă de tomate
1 ceapă
1 ardei capia
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
2 cani de supă de limbă
1 frunză de dafin
100 ml vin (roșu, de preferat)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți limba la fiert în apă rece cu sare, 3-4 boabe de piper și legumele întregi. Noi am folosit o oală sub presiune, astfel că am scurtat timpul de fierbere, a fost gata în 40 de minute. Țineți cont, atunci când o fierbeți, că limba se va găti și în sos. Dacă folosiți limbă de porc, timpul de fierbere va fi mai scurt, 20-25 de minute în oala sub presiune.
- După ce a fiert, strecurați și puneți deoparte supa limpede și, cât este fierbinte, curățați limba de piele. Tăiați-o apoi în felii potrivit de groase.
- Pentru sos, tăiați ceapa cât mai fin și înăbușiți-o în uleiul încins. Apoi puneți ardeiul capia tăiat cubulețe și pasta de tomate, iar după 3-4 minute adăugați vinul. Lăsați să dea câteva clocote, să se evapore alcoolul, și puneți roșiile în conservă, o cană de supă de limbă, dafinul, sare și piper.
- Lăsați să fiarbă 20 de minute și completați cu supă dacă sosul scade prea mult. Adăugați și feliile de limbă și mai țineți pe foc 10-15 minute.
- Noi am mâncat tocana de limbă cu o garnitură de orez fiert, simplu. Dar este la fel de gustoasă și lângă cartofi fierți, și lângă o porție de paste.
Sfaturi
- Dacă vreți să faceți celebra mâncare de limbă cu măsline, adăugați în sos aproximativ 150-200 g de măsline fără sâmburi. Și, în funcție de gust, ați mai putea pune în sos și 2-3 felii de lămâie.
Tags: vițel
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete