fbpx

Tocană de porc cu mămăliguță și verdeață

  • Home
  • cu carne
  • Tocană de porc cu mămăliguță și verdeață
tocaniță de porc cu mămăligă și verdeață

”Cea mai bună legumă e porcul” spune o vorbă din popor. Lăsând însă gluma la o parte, carnea de porc este o alegere pentru cei mai mulți dintre noi pentru ciorbe, mâncăruri ori pentru o friptură pe cinste. Pentru rețeta noastră am ales o bucată de ceafă, care rămâne suculentă după gătire și parcă se gătește și mai repede. Cum am făcut tocana de porc cu mămăliguță și verdeață vedeți în rețeta video de mai jos, dar s-o și faceți, să nu rămâneți cu gândul la ea!

tocaniță de porc cu mămăligă și verdeață

Tocană de porc cu mămăliguță și verdeață

5 from 1 vote
Course: prânzDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 800 g ceafă de porc (fără os)

  • 2 cepe

  • 4 caței usturoi

  • 2 linguri de pastă de tomate

  • 1/2 lingură pastă de ardei (dulce sau iute)

  • 1/2 linguriță de cimbru uscat

  • 2 linguri de ulei de măsline de gătit (sau ulei de floarea-soarelui)

  • Sare

  • Piper

  • Pătrunjel verde

  • Pentru mămăliguță
  • 100 g mălai instant

  • 400 ml apă

  • Pătrunjel verde

  • Sare

Cum să faceți

  • Tăiați carnea în cuburi potrivit de mari și o rumeniți 10 minute, la foc iute, într-un vas în care ați încins uleiul. După ce a scăzut apa, puneți sare și piper și o scoateți într-un castron.
  • Puneți în același vas ceapa tocată mărunt, fără să adăugați grăsime. Am preferat să punem apă, puțin câte puțin, să fie mai mult înăbușită decât prăjită.
  • Când ceapa s-a înmuiat suficient, puneți carnea și o cană cu apă, cât s-o acopere. Completați cu pasta de tomate și de ardei, cimbrul, usturoiul feliat, sare și piper proaspăt râșnit. Puneți capacul și lăsați să fiarbă 25-30 de minute, să se înmoaie bine bucățile de carne.
  • Între timp, pregătiți mămăliguța cu verdețuri. Puneți apă cu sare la fiert, adăugați mălaiul în ploaie și fierbeți 3-4 minute. Stingeți focul și adăugați pătrunjelul tocat fin.
  • Când tocana de porc e gata, nu uitați să presărați deasupra și puțin pătrunjel, să fie mai aromată.
  • Am împărțit mămăliguța în farfurii, deasupra am pus 2-3 linguri de tocană și am avut alături și o salată de ridichi murate. Poftă bună și vouă!

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal