fbpx

Tocăniță de ciuperci cu mămăligă

tocăniță de ciuperci cu mămăligă

Da, știm că v-am surprins cu prezentarea noastră. Voiam doar să vă arătăm că o tocăniță de ciuperci, cea mai simplă rețetă, poate să fie și surprinzătoare. În rețeta video găsiți toate detaliile.

tocăniță de ciuperci cu mămăligă

Tocăniță de ciuperci cu mămăligă

5 from 3 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 500 g 500 ciuperci proaspete

  • 1 1 ceapă

  • 3 3 caței de usturoi

  • 50 g 50 cașcaval

  • Câteva fire de pătrunjel verde

  • 2 linguri 2 de ulei de floarea-soarelui

  • Mămăligă

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți ceapa tocată și usturoiul pisat în puțin ulei de floarea-soarelui bine încins.
  • Adăugați ciupercile feliate, sare și piper proaspăt măcinat și țineți pe foc până scade apa (pe care o lasă ciupercile).
  • Între timp, dacă vă place prezentarea noastră, faceți repede o mămăliguță, dar nu foarte mare. Puneți-o într-o tavă unsă cu puțin ulei și deasupra așezați tocănița de ciuperci.
  • Presărați deasupra cașcavalul ras. Dați la cuptor, la 180 de grade, 15 minute. După ce e gata, presărați și verdeața.
  • Cât cina este în cuptor, puneți la rece o sticlă de bere sau una de vin alb, că tare bine se potrivesc cu tocănița de ciuperci.

Rețetă video

Tags: