fbpx

Tocăniță de ciuperci cu mămăligă

tocăniță de ciuperci cu mămăligă

Da, știm că v-am surprins cu prezentarea noastră. Voiam doar să vă arătăm că o tocăniță de ciuperci, cea mai simplă rețetă, poate să fie și surprinzătoare. În rețeta video găsiți toate detaliile.

tocăniță de ciuperci cu mămăligă

Tocăniță de ciuperci cu mămăligă

5.0 from 3 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 500 g ciuperci proaspete

  • 1 ceapă

  • 3 caÈ›ei de usturoi

  • 50 g caÈ™caval

  • Câteva fire de pătrunjel verde

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Mămăligă

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • CăliÈ›i ceapa tocată È™i usturoiul pisat în puÈ›in ulei de floarea-soarelui bine încins.
  • AdăugaÈ›i ciupercile feliate, sare È™i piper proaspăt măcinat È™i È›ineÈ›i pe foc până scade apa (pe care o lasă ciupercile).
  • ÃŽntre timp, dacă vă place prezentarea noastră, faceÈ›i repede o mămăliguță, dar nu foarte mare. PuneÈ›i-o într-o tavă unsă cu puÈ›in ulei È™i deasupra aÈ™ezaÈ›i tocăniÈ›a de ciuperci.
  • PresăraÈ›i deasupra caÈ™cavalul ras. DaÈ›i la cuptor, la 180 de grade, 15 minute. După ce e gata, presăraÈ›i È™i verdeaÈ›a.
  • Cât cina este în cuptor, puneÈ›i la rece o sticlă de bere sau una de vin alb, că tare bine se potrivesc cu tocăniÈ›a de ciuperci.

Rețetă video

Tags: