Cu siguranță, ați auzit de tortul Red Velvet, acel desert ce te poate impresiona cu blaturile sale de culoare roșie. Ei bine, același lucru am dorit și noi să pregătim în bucătăria noastră. Doar că am ajuns la acest minunat tort Brownie Velvet, de culoarea ciocolatei. Indiferent de culoarea blaturilor, tortul este cu adevărat foarte gustos și vă lăsăm mai jos rețeta. Poate îl încercați și ne povestiți cum v-a ieșit.
Tort Brownie Velvet
8
porții20
minutes30
minutes45
minutesIngrediente
250 g făină tip 000
115 g smântână (20-30% grăsime)
30 g cacao
115 g unt moale
300 g zahăr tos
170 g ulei de floarea-soarelui
120 ml lapte bătut
3 ouă mari
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
2 lingurițe de apă
2 lingurițe de colorant alimentar roșu
2 lingurițe de esență de vanilie
1/2 linguriță de sare
2 lingurițe de ornamente pentru tort
- Pentru cremă
400 g cremă de brânză
150 g unt moale
400 g zahăr pudră
1 linguriță de esență de vanilie
Cum să faceți
- Cerneți făina cu sarea și cacaua într-un castron. Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetați cu hârtie de copt două tăvi rotunde (cu diametrul de 22 cm), cu pereți detașabili.
- Bateți cu mixerul untul moale cu zahărul tos, aproximativ 3-4 minute, apoi puneți smântână și, după încă un minut, uleiul.
- Încorporați, unul câte unul, ouăle, mixând foarte bine după fiecare, apoi laptele bătut, vanilia, colorantul alimentar și, la final, amestecul de făină.
- Într-un castronel, dizolvați bicarbonatul în apă și adăugați-l în compoziția de tort Brownie Velvet. Turnați-o în mod egal în cele două tăvi și dați la copt pentru 25-30 de minute sau până scobitoarea-test iese curată din mijlocul blaturilor. După 10-15 minute, scoateți blaturile din tăvile de copt.
- Pentru cremă, amestecați toate ingredientele.
- Ungeți primul blat cu trei sferturi din cantitatea de cremă, adăugați al doilea blat și restul de cremă. Presărați ornamentele și dați tortul la rece pentru câteva ore.
Sfaturi
- Cu cât stă mai mult mai rece, cu atât va fi mai gustos.