fbpx

Tort Brownie Velvet

tort brownie velvet

Cu siguranță, ați auzit de tortul Red Velvet, acel desert ce te poate impresiona cu blaturile sale de culoare roșie. Ei bine, același lucru am dorit și noi să pregătim în bucătăria noastră. Doar că am ajuns la acest minunat tort Brownie Velvet, de culoarea ciocolatei. Indiferent de culoarea blaturilor, tortul este cu adevărat foarte gustos și vă lăsăm mai jos rețeta. Poate îl încercați și ne povestiți cum v-a ieșit.

tort brownie velvet

Tort Brownie Velvet

5 din 1 vote
Fel: desertDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 250 g făină tip 000

  • 115 g smântână (20-30% grăsime)

  • 30 g cacao

  • 115 g unt moale

  • 300 g zahăr tos

  • 170 g ulei de floarea-soarelui

  • 120 ml lapte bătut

  • 3 ouă mari

  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

  • 2 lingurițe de apă

  • 2 lingurițe de colorant alimentar roșu

  • 2 lingurițe de esență de vanilie

  • 1/2 linguriță de sare

  • 2 lingurițe de ornamente pentru tort

  • Pentru cremă
  • 400 g cremă de brânză

  • 150 g unt moale

  • 400 g zahăr pudră

  • 1 linguriță de esență de vanilie

Cum să faceți

  • Cerneți făina cu sarea și cacaua într-un castron. Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetați cu hârtie de copt două tăvi rotunde (cu diametrul de 22 cm), cu pereți detașabili.
  • Bateți cu mixerul untul moale cu zahărul tos, aproximativ 3-4 minute, apoi puneți smântână și, după încă un minut, uleiul.
  • Încorporați, unul câte unul, ouăle, mixând foarte bine după fiecare, apoi laptele bătut, vanilia, colorantul alimentar și, la final, amestecul de făină.
  • Într-un castronel, dizolvați bicarbonatul în apă și adăugați-l în compoziția de tort Brownie Velvet. Turnați-o în mod egal în cele două tăvi și dați la copt pentru 25-30 de minute sau până scobitoarea-test iese curată din mijlocul blaturilor. După 10-15 minute, scoateți blaturile din tăvile de copt.
  • Pentru cremă, amestecați toate ingredientele.
  • Ungeți primul blat cu trei sferturi din cantitatea de cremă, adăugați al doilea blat și restul de cremă. Presărați ornamentele și dați tortul la rece pentru câteva ore.

Sfaturi

  • Cu cât stă mai mult mai rece, cu atât va fi mai gustos.
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal