Ușor de făcut, cu ingrediente pe care le poți cumpăra chiar și de la magazinul din colț, dacă nu le ai deja în cămară, și foarte gustos. Nici nu mai știm ce să spunem despre acest tort de biscuiți care a ieșit absolut minunat. Și tare ar fi păcat să nu-l încercați și voi!
Tort de biscuiți
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
5
minutesTimp răcire
3
oreTimp total
25
minutesIngrediente
400 g biscuiți
150 g zahăr tos
50 g cacao
150 g unt
200 ml apă
1 plic de zahăr vanilinat
100 g nuci
200 g smântână pentru frișcă
200 g ciocolată
Ciocolată albă pentru decor (opțional)
Cum să faceți
- Rupeți biscuiți în bucăți cât mai mici. Noi am folosit din cei digestivi, dar voi puteți biscuiții preferați (simpli, tip ”popular”, cu unt, cu scorțișoară etc).
- Puneți pe foc, într-o crăticioară, zahărul, cacaua, apa, zahărul vanilat, untul și țineți pe foc câteva minute, cât să se dizolve granulele de zahăr.
- Rumeniți nuca într-o tigaie neunsă, cât să înceapă să-și elibereze aromele. Tăiați-o mărunt cu cuțitul sau zdrobiți-o cu sucitorul, cum am făcut noi.
- Puneți nuca peste biscuiți, turnați siropul de cacao și amestecați. Puneți compoziția de tort de biscuiți într-o formă rotundă cu pereți detașabili. Noi am tapetat-o cu hârtie de copt, dar nu este necesară, ne-a cam încurcat când am vrut să scoatem feliile tăiate. Dați la rece.
- Între timp, încălziți smântâna pentru frișcă până la temperatura de fierbere și adăugați ciocolata ruptă în bucățele. Amestecați și luați de pe foc, În 2-3 minute ați obținut o cremă fină pe care o turnați peste tort.
- Decorați cu ciocolată albă sau nuci măcinat și dați la rece 3-4 ore înainte de a-l felia.
Rețetă video
Tags: biscuiți
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete