fbpx

Tort de biscuiți

Tort de biscuiți

Ușor de făcut, cu ingrediente pe care le poți cumpăra chiar și de la magazinul din colț, dacă nu le ai deja în cămară, și foarte gustos. Nici nu mai știm ce să spunem despre acest tort de biscuiți care a ieșit absolut minunat. Și tare ar fi păcat să nu-l încercați și voi!

Tort de biscuiți

Tort de biscuiți

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

5

minutes
Timp răcire

3

ore
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 400 g biscuiți

  • 150 g zahăr tos

  • 50 g cacao

  • 150 g unt

  • 200 ml apă

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • 100 g nuci

  • 200 g smântână pentru frișcă

  • 200 g ciocolată

  • Ciocolată albă pentru decor (opțional)

Cum să faceți

  • Rupeți biscuiți în bucăți cât mai mici. Noi am folosit din cei digestivi, dar voi puteți biscuiții preferați (simpli, tip ”popular”, cu unt, cu scorțișoară etc).
  • Puneți pe foc, într-o crăticioară, zahărul, cacaua, apa, zahărul vanilat, untul și țineți pe foc câteva minute, cât să se dizolve granulele de zahăr.
  • Rumeniți nuca într-o tigaie neunsă, cât să înceapă să-și elibereze aromele. Tăiați-o mărunt cu cuțitul sau zdrobiți-o cu sucitorul, cum am făcut noi.
  • Puneți nuca peste biscuiți, turnați siropul de cacao și amestecați. Puneți compoziția de tort de biscuiți într-o formă rotundă cu pereți detașabili. Noi am tapetat-o cu hârtie de copt, dar nu este necesară, ne-a cam încurcat când am vrut să scoatem feliile tăiate. Dați la rece.
  • Între timp, încălziți smântâna pentru frișcă până la temperatura de fierbere și adăugați ciocolata ruptă în bucățele. Amestecați și luați de pe foc, În 2-3 minute ați obținut o cremă fină pe care o turnați peste tort.
  • Decorați cu ciocolată albă sau nuci măcinat și dați la rece 3-4 ore înainte de a-l felia.

Rețetă video

Tags: