fbpx

Tortellini cu sos de roșii

tortellini cu sos de roșii

Tortellini (ca și ravioli) sunt paste umplute. La care se adaugă un sos, ce poate fi de roșii, de smântână sau faimosul quatro formaggi (4 brânzeturi). Dar aceste paste sunt absolut minunate și dacă le adăugați într-o supă. Alegeți doar umplutura care vă place.
Noi am încercat cea mai simplă variantă, tortellini cu sos de roșii și ceva plante aromatice. Rapidă și gustoasă, cum vă place!

tortellini cu sos de roșii

Tortellini cu sos de roșii

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 350 g tortellini

  • 4 roșii

  • 1 ceapă mică

  • 2 caței de usturoi

  • 2 linguri de parmezan ras

  • Cimbru proaspăt

  • Frunze de busuioc

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți pastele la fiert în apă cu sare. Respectați timpul de fierbere indicat de producător pe pachet.
  • Între timp, vă ocupați de sos. Încingeți o lingură de ulei într-o tigaie, puneți ceapa și usturoiul tocate cât mai fin. Adăugați un praf de sare, astfel se vor înmuia mult mai repede.
  • Adăugați roșiile tăiate în sferturi sau mai mici, dacă tomatele sunt mai mari. Puneți sare, piper și ierburile tocate. Acoperiți și lăsați să fiarbă la foc domol până se leagă un sos cremos.
  • Scurgeți pastele și opriți o ceșcuță din lichidul în care au fiert.
  • Puneți pastele în sos, amestecați. Dacă vă doriți mai mult sos, adăugați din lichidul păstrat. Stingeți focul, adăugați parmezanul ras sau orice altă brânză tare (maturată) și sunt perfecte!
  • Noi am folosit tortellini cu carne, dar voi alegeți umplutura care vă place mai mult, mai ales că oferta din supermarketuri este foarte variată – spanac, spanac și ricotta, prosciutto/jambon.

Sfaturi

  • Sosul va fi la fel de gustos și dacă folosiți o conservă de roșii în suc propriu.

Tags: