
Tortellini (ca și ravioli) sunt paste umplute. La care se adaugă un sos, ce poate fi de roșii, de smântână sau faimosul quatro formaggi (4 brânzeturi). Dar aceste paste sunt absolut minunate și dacă le adăugați într-o supă. Alegeți doar umplutura care vă place.
Noi am încercat cea mai simplă variantă, tortellini cu sos de roșii și ceva plante aromatice. Rapidă și gustoasă, cum vă place!

Tortellini cu sos de roșii
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
350 g tortellini
4 roșii
1 ceapă mică
2 caței de usturoi
2 linguri de parmezan ras
Cimbru proaspăt
Frunze de busuioc
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți pastele la fiert în apă cu sare. Respectați timpul de fierbere indicat de producător pe pachet.
- Între timp, vă ocupați de sos. Încingeți o lingură de ulei într-o tigaie, puneți ceapa și usturoiul tocate cât mai fin. Adăugați un praf de sare, astfel se vor înmuia mult mai repede.
- Adăugați roșiile tăiate în sferturi sau mai mici, dacă tomatele sunt mai mari. Puneți sare, piper și ierburile tocate. Acoperiți și lăsați să fiarbă la foc domol până se leagă un sos cremos.
- Scurgeți pastele și opriți o ceșcuță din lichidul în care au fiert.
- Puneți pastele în sos, amestecați. Dacă vă doriți mai mult sos, adăugați din lichidul păstrat. Stingeți focul, adăugați parmezanul ras sau orice altă brânză tare (maturată) și sunt perfecte!
- Noi am folosit tortellini cu carne, dar voi alegeÈ›i umplutura care vă place mai mult, mai ales că oferta din supermarketuri este foarte variată – spanac, spanac È™i ricotta, prosciutto/jambon.
Sfaturi
- Sosul va fi la fel de gustos și dacă folosiți o conservă de roșii în suc propriu.
Tags: sos de roșii
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete