fbpx

Tortellini cu sos de roșii

tortellini cu sos de roșii

Tortellini (ca și ravioli) sunt paste umplute. La care se adaugă un sos, ce poate fi de roșii, de smântână sau faimosul quatro formaggi (4 brânzeturi). Dar aceste paste sunt absolut minunate și dacă le adăugați într-o supă. Alegeți doar umplutura care vă place.
Noi am încercat cea mai simplă variantă, tortellini cu sos de roșii și ceva plante aromatice. Rapidă și gustoasă, cum vă place!

tortellini cu sos de roșii

Tortellini cu sos de roșii

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 350 g tortellini

  • 4 roÈ™ii

  • 1 ceapă mică

  • 2 caÈ›ei de usturoi

  • 2 linguri de parmezan ras

  • Cimbru proaspăt

  • Frunze de busuioc

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • PuneÈ›i pastele la fiert în apă cu sare. RespectaÈ›i timpul de fierbere indicat de producător pe pachet.
  • ÃŽntre timp, vă ocupaÈ›i de sos. ÃŽncingeÈ›i o lingură de ulei într-o tigaie, puneÈ›i ceapa È™i usturoiul tocate cât mai fin. AdăugaÈ›i un praf de sare, astfel se vor înmuia mult mai repede.
  • AdăugaÈ›i roÈ™iile tăiate în sferturi sau mai mici, dacă tomatele sunt mai mari. PuneÈ›i sare, piper È™i ierburile tocate. AcoperiÈ›i È™i lăsaÈ›i să fiarbă la foc domol până se leagă un sos cremos.
  • ScurgeÈ›i pastele È™i opriÈ›i o ceÈ™cuță din lichidul în care au fiert.
  • PuneÈ›i pastele în sos, amestecaÈ›i. Dacă vă doriÈ›i mai mult sos, adăugaÈ›i din lichidul păstrat. StingeÈ›i focul, adăugaÈ›i parmezanul ras sau orice altă brânză tare (maturată) È™i sunt perfecte!
  • Noi am folosit tortellini cu carne, dar voi alegeÈ›i umplutura care vă place mai mult, mai ales că oferta din supermarketuri este foarte variată – spanac, spanac È™i ricotta, prosciutto/jambon.

Sfaturi

  • Sosul va fi la fel de gustos È™i dacă folosiÈ›i o conservă de roÈ™ii în suc propriu.

Tags: