
Specifică din zona Ardealului, rețeta de varză a la Cluj se pregătește mai des cu varză murată. Dar noi am folosit varza crudă, am căutat un gust mai dulceag și nu ne-a ieșit rău deloc. Nu ratați rețeta video pentru a vedea cum am făcut-o noi!

Varză a la Cluj
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
1
hour10
minutesTimp total
1
hour25
minutesIngrediente
1/2 varză proaspătă
300 g carne tocată
1 carnat afumat
1 ceapă
50 g orez
1 linguriță de pastă de ardei
1 linguriță de pastă de tomate
250 ml passata (sos gros de roșii)
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
Cimbru, uscat și proaspăt
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți orezul la fiert în apă cu sare. Când e aproape fiert, scurgeți-l într-o sită.
- Tăiați varza fideluță sau cât mai subțire puteți. Puneți-o într-un castron și frecați-o cu palmele, s-o înmuiați ușor.
- Tăiați mărunt ceapa și căliți-o într-o lingură de ulei. Puneți pasta de ardei și de tomate.
- După 1-2 minute, adăugați carnea tocată și cârnatul tăiat cât mai mărunt (după ce l-ați curățat de pieliță) și amestecați. Adăugați puțin cimbru uscat, sare, piper și țineți pe foc până se gătește carnea. La final puneți și orezul bine scurs de apă.
- Luați un vas pentru cuptor. Noi am folosit un vas de lut, pe care l-am ținut înainte în apă rece aproximativ jumătate de oră.
- Turnați uleiul rămas în vas și puneți deasupra un strat de varză, sare și piper, sos gros de roșii. Puneți apoi unul de carne, din nou sos de roșii, unul de varză și repetați pașii, dar ultimul strat să fie de varză tocată și sos de roșii. Puneți deasupra câteva crenguțe de cimbru proaspăt, acoperiți și dați la cuptor pentru 50 de minute.
- Scoateți după trecerea timpului și turnați deasupra sosul gros rămas, diluat cu puțină apă. Acoperiți și mai dați la cuptor 20 de minute.
Rețetă video
Tags: varză
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
afumătură
ardei
bacon
banane
biscuiți
brioșe
broccoli
brânză
brânză de vaci
budincă
cartofi
cașcaval
ceapă
ciocolată
ciuperci
conopidă
curcan
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
ficăței de pui
foitaj
iaurt
marinade
mere
mozzarella
mămăligă
orez
ou
parmezan
pesto
pește
pizza
porc
pui
roșii
smântână
spaghete
spanac
stafide
usturoi
varză
vinete