Rețeta de varză la cuptor nu este câtuși de puțin complicată. Iar dacă ai la dispoziție și un robot sau o răzătoare multifuncțională, tăierea verzei în fâșii cât mai fine este floare la ureche. Adaugă-i doar câteva bucăți de afumătură (cârnați, costiță ori carne de la garniță) și garantăm pentru reușită.
Varză la cuptor
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
1
hourTimp total
1
hour10
minutesIngrediente
1 varză (murată sau crudă)
400 g costiță (cârnați)
1 ceapă
2 linguri de bulion
Ulei de floarea-soarelui
Cimbru
Dafin
Piper
Sare
Cum să faceți
- Dacă folosești varză acră, desfă-i frunzele cu grijă și pune-le la desărat într-un vas cu ape rece pentru 15 minute. Scurge-le cât de bine poți, îndepărtează nervurile groase din mijloc și taie-le cât mai fin.
- Dacă folosești varză crudă, împarte-o în sferturi, îndepărtează cotorul și nervurile și tai-o cât mai fin (cu cuțitul, răzătoarea sau robotul de feliat). Presară sare deasupra și frământă 1-2 minute, cât își lasă zeamă.
- Încinge 3-4 linguri cu ulei într-o cratiță cu fund mai gros (sau de fontă) și călește ceapa tăiată cubulețe.
- Când a devenit translucidă, adaugă afumătura și las-o câteva minute, cât să capete o crustă aurie.
- Adaugă varza (acră sau crudă, bine scurse), o frunză de dafin, cimbru, piper și sare, după gust.
- Călește-le la foc mic, fără să se ardă, 15-20 de minute.
- După ce varza a început să se înmoaie, pune bulionul dizolvat în apă rece. Amestecă și dă la cuptorul bine încins. Lasă în cuptor 40-50 de minute.
- Lângă o mămăliguță caldă și un ardei iute, varza la cuptor e și mai grozavă.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete