fbpx

Varză la cuptor

varză la cuptor

Rețeta de varză la cuptor nu este câtuși de puțin complicată. Iar dacă ai la dispoziție și un robot sau o răzătoare multifuncțională, tăierea verzei în fâșii cât mai fine este floare la ureche. Adaugă-i doar câteva bucăți de afumătură (cârnați, costiță ori carne de la garniță) și garantăm pentru reușită.

varză la cuptor

Varză la cuptor

5.0 from 1 vote
Course: cu carne, prânz
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp total

1

hour 

10

minutes

Ingrediente

  • 1 varză (murată sau crudă)

  • 400 g costiță (cârnați)

  • 1 ceapă

  • 2 linguri de bulion

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Cimbru

  • Dafin

  • Piper

  • Sare

Cum să faceți

  • Dacă folosești varză acră, desfă-i frunzele cu grijă și pune-le la desărat într-un vas cu ape rece pentru 15 minute. Scurge-le cât de bine poți, îndepărtează nervurile groase din mijloc și taie-le cât mai fin.
  • Dacă folosești varză crudă, împarte-o în sferturi, îndepărtează cotorul și nervurile și tai-o cât mai fin (cu cuțitul, răzătoarea sau robotul de feliat). Presară sare deasupra și frământă 1-2 minute, cât își lasă zeamă.
  • Încinge 3-4 linguri cu ulei într-o cratiță cu fund mai gros (sau de fontă) și călește ceapa tăiată cubulețe.
  • Când a devenit translucidă, adaugă afumătura și las-o câteva minute, cât să capete o crustă aurie.
  • Adaugă varza (acră sau crudă, bine scurse), o frunză de dafin, cimbru, piper și sare, după gust.
  • Călește-le la foc mic, fără să se ardă, 15-20 de minute.
  • După ce varza a început să se înmoaie, pune bulionul dizolvat în apă rece. Amestecă și dă la cuptorul bine încins. Lasă în cuptor 40-50 de minute.
  • Lângă o mămăliguță caldă și un ardei iute, varza la cuptor e și mai grozavă.
Tags: