Varză murată călită, cea mai simplă rețetă, ieftină, sățioasă și gustoasă. Delicioasă cu o mămăligă alături. Și un ardei iute, fie!
Varză murată călită
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
35
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
1,5 kg varză murată
2 cepe potrivite
1 ardei gras roșu
2 linguri de pastă de roșii
100 ml suc de roșii
Ulei de floarea-soarelui
Cimbru uscat
2 frunze de dafin
1/2 linguriță de boia (dulce, iute sau afumată)
Piper
Sare (opțional)
Cum să faceți
- Îndepărtați cotorul de varză și desprindeți foile, una câte una. Dacă sunt sărate, puneți foile într-un castron cu apă rece și lăsați-le la desărat măcar 15 minute, apoi le scurgeți bine și le tocați cât de fin puteți.
- Căliți ceapa și ardeiul tocate mărunt în 3-4 linguri de ulei bine încins. După câteva minute, puneți varza tocată, stoarsă cât mai bine de zeamă. Puneți cimbrul, dafinul, boiaua, câteva boabe de piper. Când lichidul a scăzut și varza începe să ”sfârâie,, adăugați treptat o cănuță de apă caldă și lăsați să fiarbă acoperit până se înmoaie varza, 15-25 de minute. La nevoie, mai completați cu apă, dar nu turnați mult dintr-o dată.
- Amestecați pasta și sucul de roșii și turnați peste varză. Dacă sosul nu e suficient, mai completați cu puțină apă, cât să nu se lipească.
- Lăsați să dea 2-3 clocote și stingeți focul. Puneți piper proaspăt măcinat la final și sare, dacă mai e nevoie.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete