Ei bine, nu e acea varză tăiată fideluță și călită sau coaptă, după cum suntem obișnuiți. Voiam să vă arătăm doar că varza poate fi gătită și altfel, și mai ușor, dar la fel de grozavă la gust. Aveți rețeta de varză picantă la cuptor mai jos, poftă bună!
Varză picantă la cuptor
Porții
8
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
55
minutesTimp total
1
hourIngrediente
1 varză dulce
1/4 linguriță de usturoi granulat (praf de usturoi)
1/4 linguriță de fulgi de ardei
1 lingură de muștar (de preferat picant)
2 roșii uscate (opțional)
2 linguri de ulei (de măsline sau de floarea-soarelui)
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță de piper
Cimbru
Cum să faceți
- Încălziți cuptorul la 200 de grade. Curățați varza de primele foi și tăiați-o apoi în 8 bucăți.
- Într-un castron, amestecați uleiul, sarea, piperul, pudra de usturoi, fulgii de ardei roșu, muștarul (noi am pus Dijon) și roșiile uscate la soare tăiate foarte mărunt.
- Puneți fiecare bucată de varză în amestecul din castron și ungeți-o cât mai bine. Apoi așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Acoperiți cu folie de aluminiu și dați la cuptor pentru 45 de minute. Apoi îndepărtați folia și mai coaceți încă 10 minute sau până când bucățile de varză au devenit aurii. Dacă doriți, în final, presărați deasupra cimbru proaspăt.
- Noi le-am mâncat imediat, simple. Dar voi le puteți adăuga ca garnitură unei fripturi sau unei porții delicioase de cârnați.
Tags: varză
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete