fbpx

Vinete coapte cu sos de iaurt

vinete coapte cu sos de iaurt

Atunci când vă doriți un preparat simplu, bun și gustos, rețeta de vinete coapte cu sos de iaurt vă va surprinde cu aromele și gustul său. Vinetele condimentate și sosul de iaurt, în care am pus și pastă de susan, se combină delicios cu sosul de rodie, cu gust dulce-acrișor. Cum am făcut noi, vedeți rețeta video de mai jos.

vinete coapte cu sos de iaurt

Vinete coapte cu sos de iaurt

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Total time

40

minutes

Ingrediente

  • 2 vinete

  • 1 lingură de zatar* (îl mai puteți întâlni scris și za’atar)

  • 1 pătrunjel verde

  • 2 catei de usturoi

  • Ulei de măsline

  • Pătrunjel verde

  • Sos de rodie

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sos
  • 400 g iaurt grecesc

  • 2 linguri de pastă de susan (opțional)

  • 1 lamâie

  • 1 lingură de zatar

  • 1 cațel de usturoi ras

  • Sare

Cum să faceți

  • Preîncălziți cuptorul la 250 grade C cu ventilația pornită, dacă aveți cuptor electric.
  • Amestecați trei linguri de ulei de măsline cu zatar, usturoiul pisat, piper negru și sare.
  • Tăiați vinetele pe lungime și le crestați miezul cu ajutorul unui cuțit. Le ungeți apoi cu amestecul de mirodenii de mai sus, le așezați pe o tavă, cu miezul în jos. Dați la cuptor 30 de minute.
  • Între timp, amestecați toate ingredientele pentru sos și păstrați-l la rece. Dacă nu nu vă place gustul pastei de susan, nu o puneți. Sosul de iaurt e oricum grozav cu aceste vinete coapte.
  • Imediat ce ați scos vinetele din cuptor le ungeți/stropiți cu sosul de iaurt și presărați frunze de pătrunjel și sos de rodie sau boabe de rodie. Vedeți aici cum să curățați cel mai ușor rodia.

Rețetă video

notă

  • *Zatarul este un condiment ce vine din Orient. Este bun presărat peste vinete, fasole bătută, humus, iahnie, cremă de brânză sau lipii. Îl puteți cumpăra chiar și din anumite supermarketuri sau îl puteți pregăti acasă. Aveți nevoie de o linguriță de oregano, una de măghiran, puțin busuioc (dacă vă place), o linguriță de cimbru, două lingurițe de semințe de susan prăjit într-o tigaie și un vârf de linguriță de sumac sau de boia dulce, de care aveți.
Tags: