
Atunci când vă doriți un preparat simplu, bun și gustos, rețeta de vinete coapte cu sos de iaurt vă va surprinde cu aromele și gustul său. Vinetele condimentate și sosul de iaurt, în care am pus și pastă de susan, se combină delicios cu sosul de rodie, cu gust dulce-acrișor. Cum am făcut noi, vedeți rețeta video de mai jos.

Vinete coapte cu sos de iaurt
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTotal time
40
minutesIngrediente
2 vinete
1 lingură de zatar* (îl mai puteți întâlni scris și za’atar)
1 pătrunjel verde
2 catei de usturoi
Ulei de măsline
Pătrunjel verde
Sos de rodie
Sare
Piper
- Pentru sos
400 g iaurt grecesc
2 linguri de pastă de susan (opțional)
1 lamâie
1 lingură de zatar
1 cațel de usturoi ras
Sare
Cum să faceți
- Preîncălziți cuptorul la 250 grade C cu ventilația pornită, dacă aveți cuptor electric.
- Amestecați trei linguri de ulei de măsline cu zatar, usturoiul pisat, piper negru și sare.
- Tăiați vinetele pe lungime și le crestați miezul cu ajutorul unui cuțit. Le ungeți apoi cu amestecul de mirodenii de mai sus, le așezați pe o tavă, cu miezul în jos. Dați la cuptor 30 de minute.
- Între timp, amestecați toate ingredientele pentru sos și păstrați-l la rece. Dacă nu nu vă place gustul pastei de susan, nu o puneți. Sosul de iaurt e oricum grozav cu aceste vinete coapte.
- Imediat ce ați scos vinetele din cuptor le ungeți/stropiți cu sosul de iaurt și presărați frunze de pătrunjel și sos de rodie sau boabe de rodie. Vedeți aici cum să curățați cel mai ușor rodia.
Rețetă video
notă
- *Zatarul este un condiment ce vine din Orient. Este bun presărat peste vinete, fasole bătută, humus, iahnie, cremă de brânză sau lipii. Îl puteți cumpăra chiar și din anumite supermarketuri sau îl puteți pregăti acasă. Aveți nevoie de o linguriță de oregano, una de măghiran, puțin busuioc (dacă vă place), o linguriță de cimbru, două lingurițe de semințe de susan prăjit într-o tigaie și un vârf de linguriță de sumac sau de boia dulce, de care aveți.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete