fbpx

Vinete cu brânză telemea

vinete cu brânză și telemea

Sub formă de salată cu ceapă, musaca, lasagna, ghiveci sau zacuscă, vinetele sunt preferatele noastre. Și credem că și ale voastre, așa că v-am pregătit o nouă rețetă, foarte simplă și ușor de făcut: vinete cu brânză telemea și un sos aromat de lămâie.

vinete cu brânză și telemea

Vinete cu brânză telemea

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp marinare

20

minute
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 4 vinete

  • 2 lingurițe de sare

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

  • Frunze de mentă (opțional)

  • 300 g brânză telemea

  • Pentru vinegretă
  • 1 cațel de usturoi, ras

  • 3 linguri de zeamă de lămâie

  • 2 linguri de ceapă roșie (opțional)

  • ½ linguriță de chimion (opțional)

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • Sare

Cum să faceți

  • Tăiați vinetele în jumătăți, pe lungime. Presărați sare și lăsați să stea 20 de minute. Le ștergeți apoi cu un șervet de hârtie, le ungeți cu cele două linguri de ulei și le așezați cu miezul în jos pe tava tapetată cu hârtie de copt. Coaceți la 200 de grade aproximativ 20-25 de minute.
  • Între timp, amestecați ingredientele pentru vinegretă. Separat, tocați fin pătrunjelul și frunzele de mentă, după gust.
  • După trecerea timpului de copt, așezați vinetele pe farfurii și le ungeți din belșug cu vinegretă. Puneți deasupra brânza telemea, tăiată cuburi sau sfărâmată, și presărați verdeața tocată. Atât de simplu a fost!
Tags: