
Sub formă de salată cu ceapă, musaca, lasagna, ghiveci sau zacuscă, vinetele sunt preferatele noastre. Și credem că și ale voastre, așa că v-am pregătit o nouă rețetă, foarte simplă și ușor de făcut: vinete cu brânză telemea și un sos aromat de lămâie.

Vinete cu brânză telemea
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
25
minutesTimp marinare
20
minuteTimp total
30
minutesIngrediente
4 4 vinete
2 lingurițe 2 de sare
2 linguri 2 de ulei de măsline
1/2 legătură 1/2 de pătrunjel verde
Frunze de mentă (opțional)
300 g 300 brânză telemea
- Pentru vinegretă
1 1 cațel de usturoi, ras
3 linguri 3 de zeamă de lămâie
2 linguri 2 de ceapă roșie (opțional)
½ linguriță ½ de chimion (opțional)
2 linguri 2 de ulei de măsline
Sare
Cum să faceți
- Tăiați vinetele în jumătăți, pe lungime. Presărați sare și lăsați să stea 20 de minute. Le ștergeți apoi cu un șervet de hârtie, le ungeți cu cele două linguri de ulei și le așezați cu miezul în jos pe tava tapetată cu hârtie de copt. Coaceți la 200 de grade aproximativ 20-25 de minute.
- Între timp, amestecați ingredientele pentru vinegretă. Separat, tocați fin pătrunjelul și frunzele de mentă, după gust.
- După trecerea timpului de copt, așezați vinetele pe farfurii și le ungeți din belșug cu vinegretă. Puneți deasupra brânza telemea, tăiată cuburi sau sfărâmată, și presărați verdeața tocată. Atât de simplu a fost!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete