fbpx

Vinete cu brânză telemea

vinete cu brânză și telemea

Sub formă de salată cu ceapă, musaca, lasagna, ghiveci sau zacuscă, vinetele sunt preferatele noastre. Și credem că și ale voastre, așa că v-am pregătit o nouă rețetă, foarte simplă și ușor de făcut: vinete cu brânză telemea și un sos aromat de lămâie.

vinete cu brânză și telemea

Vinete cu brânză telemea

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp marinare

20

minute
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 4 vinete

  • 2 linguriÈ›e de sare

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

  • Frunze de mentă (opÈ›ional)

  • 300 g brânză telemea

  • Pentru vinegretă
  • 1 caÈ›el de usturoi, ras

  • 3 linguri de zeamă de lămâie

  • 2 linguri de ceapă roÈ™ie (opÈ›ional)

  • ½ linguriță de chimion (opÈ›ional)

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • Sare

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i vinetele în jumătăți, pe lungime. PresăraÈ›i sare È™i lăsaÈ›i să stea 20 de minute. Le È™tergeÈ›i apoi cu un È™ervet de hârtie, le ungeÈ›i cu cele două linguri de ulei È™i le aÈ™ezaÈ›i cu miezul în jos pe tava tapetată cu hârtie de copt. CoaceÈ›i la 200 de grade aproximativ 20-25 de minute.
  • ÃŽntre timp, amestecaÈ›i ingredientele pentru vinegretă. Separat, tocaÈ›i fin pătrunjelul È™i frunzele de mentă, după gust.
  • După trecerea timpului de copt, aÈ™ezaÈ›i vinetele pe farfurii È™i le ungeÈ›i din belÈ™ug cu vinegretă. PuneÈ›i deasupra brânza telemea, tăiată cuburi sau sfărâmată, È™i presăraÈ›i verdeaÈ›a tocată. Atât de simplu a fost!
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal