Chiar nu mai e un secret că ne plac mult rețetele grecești, avem câteva publicate deja, așa că mai avem câte surprize pentru voi. Una dintre ele este chiar aceasta, rețeta de vinete cu feta la cuptor. O rețetă simplă și foarte gustoasă în orice anotimp, mai ales când dorul de tavernele grecești e greu de alinat.
Vinete cu feta la cuptor
Porții
2
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
45
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
2 vinete lunguiețe
200 g feta
3 căței de usturoi
6 roșii cherry
2 fire de pătrunjel verde
Ulei de măsline
Oregano
Sare
Piper
Cum să faceți
- Taie vinetele pe lungime și crestează miezul cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit și cu lama subțire.
- Toarnă 150 ml ulei într-un castronel și adaugă usturoiul ras.
- Pune vinetele într-o tavă tapetată cu hârtie (îți va fi mai ușor s-o cureți) și unge-le cu uleiul aromatizat.
- Presară sare, piper și oregano și dă tava la cuptorul încins în prealabil. Coace-le la foc potrivit 30-40 de minute sau până miezul devine moale și se rumenește ușor.
- Scoate miezul vinetelor cu ajutorul unei linguri și pune-l într-un castron. Adaugă roșiile tăiate, uleiul aromatizat rămas, oregano, sare, piper, verdeața tocată și brânza sfărâmată.
- Umple vinetele cu această compoziție și dă din nou la cuptor 10-15 minute.
- Servește vinetele cu feta la cuptor fierbinți, alături de un pahar cu vin alb rece.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete