fbpx

Vinete cu feta la cuptor

Chiar nu mai e un secret că ne plac mult rețetele grecești, avem câteva publicate deja, așa că mai avem câte surprize pentru voi. Una dintre ele este chiar aceasta, rețeta de vinete cu feta la cuptor. O rețetă simplă și foarte gustoasă în orice anotimp, mai ales când dorul de tavernele grecești e greu de alinat.

vinete cu feta la cuptor

Vinete cu feta la cuptor

5 din 1 vote
Fel: gustări / aperitive, prânz, cinăDificultate ușor
Porții

2


porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 2 vinete lunguiețe

  • 200 g feta

  • 3 căței de usturoi

  • 6 roșii cherry

  • 2 fire de pătrunjel verde

  • Ulei de măsline

  • Oregano

  • Sare


  • Piper

Cum să faceți

  • Taie vinetele pe lungime și crestează miezul cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit și cu lama subțire.
  • Toarnă 150 ml ulei într-un castronel și adaugă usturoiul ras.
  • Pune vinetele într-o tavă tapetată cu hârtie (îți va fi mai ușor s-o cureți) și unge-le cu uleiul aromatizat.
  • Presară sare, piper și oregano și dă tava la cuptorul încins în prealabil. Coace-le la foc potrivit 30-40 de minute sau până miezul devine moale și se rumenește ușor.
  • Scoate miezul vinetelor cu ajutorul unei linguri și pune-l într-un castron. Adaugă roșiile tăiate, uleiul aromatizat rămas, oregano, sare, piper, verdeața tocată și brânza sfărâmată.
  • Umple vinetele cu această compoziție și dă din nou la cuptor 10-15 minute.
  • Servește vinetele cu feta la cuptor fierbinți, alături de un pahar cu vin alb rece.
Tags: