fbpx

Vinete cu sos de miere

vinete cu sos de miere

Tapas-urile fac parte din bucătăria tradițională spaniolă și sunt, de fapt, gustări reci sau calde. Sunt adevărate delicii culinare așa cum sunt și aceste vinete cu sos de miere, pe care le-am descoperit de curând într-una din vacanțele noastre în însorita Andaluzie. Rețeta este atât de simplă încât ar fi păcat să nu o încercați.

Vinete cu sos de miere

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 2 vinete

  • Făină

  • Miere

  • Sos de soia (opÈ›ional)

  • SeminÈ›e de susan (opÈ›ional)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

Cum să faceți

  • SpălaÈ›i vinetele È™i le È™tergeÈ›i cu un prosop de hârtie, apoi le tăiaÈ›i în bastonaÈ™e, pe lungime. PresăraÈ›i-le cu sare È™i le puneÈ›i într-o sită, la scurs.
  • Le stoarceÈ›i uÈ™or în pumn È™i treceÈ›i bastonaÈ™ele de vinete prin făină, scuturând bine excesul.
  • După ce le-aÈ›i pregătit astfel pe toate, prăjiÈ›i vinetele în uleiul bine încins.
  • Le scoateÈ›i pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, pentru a absobi excesul de ulei, È™i le aÈ™ezaÈ›i pe o farfurie întinsă.
  • Cât sunt fierbinÈ›i, turnaÈ›i deasupra, în fir subÈ›ire, mierea simplă sau amestecată cu foarte puÈ›in sos de soia, dacă-l preferaÈ›i, È™i presăraÈ›i câteva seminÈ›e de susan.
Tags: