fbpx

Vinete cu sos de miere

vinete cu sos de miere

Tapas-urile fac parte din bucătăria tradițională spaniolă și sunt, de fapt, gustări reci sau calde. Sunt adevărate delicii culinare așa cum sunt și aceste vinete cu sos de miere, pe care le-am descoperit de curând într-una din vacanțele noastre în însorita Andaluzie. Rețeta este atât de simplă încât ar fi păcat să nu o încercați.

Vinete cu sos de miere

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 2 vinete

  • Făină

  • Miere

  • Sos de soia (opțional)

  • Semințe de susan (opțional)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

Cum să faceți

  • Spălați vinetele și le ștergeți cu un prosop de hârtie, apoi le tăiați în bastonașe, pe lungime. Presărați-le cu sare și le puneți într-o sită, la scurs.
  • Le stoarceți ușor în pumn și treceți bastonașele de vinete prin făină, scuturând bine excesul.
  • După ce le-ați pregătit astfel pe toate, prăjiți vinetele în uleiul bine încins.
  • Le scoateți pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, pentru a absobi excesul de ulei, și le așezați pe o farfurie întinsă.
  • Cât sunt fierbinți, turnați deasupra, în fir subțire, mierea simplă sau amestecată cu foarte puțin sos de soia, dacă-l preferați, și presărați câteva semințe de susan.
Tags: