Până să le gătim așa, nici n-am știut ce-am pierdut. Pentru că vinetele gratinate cu pesto chiar au fost o surpriză foarte plăcută și gustoasă, desigur! Așa că vă lăsăm și vouă rețeta, poate vreți să le încercați!
Vinete gratinate cu pesto
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
35
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
2 vinete
200 g pesmet
10 roșii cherry
100 g cașcaval afumat
3 linguri de pesto
2 linguri de parmezan ras
1 cațel de usturoi
Pătrunjel verde
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați vinetele în felii potrivit de groase. Stropiți tava tapetată cu hârtie de copt cu puțin ulei și așezați feliile de vânătă. Puneți sare și piper și câte un strop de ulei de măsline pe fiecare.
- Dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 15 minute.
- Între timp, amestecați într-un castron pesmetul cu cașcavalul tăiat cubulețe, roșiile mărunțite, usturoiul ras, parmezanul, sare și piper după gust și câteva fire de pătrunjel tocate mărunt. Adăugați 2-3 linguri de ulei, cât să se lege ingredientele (dar fără să devin gras).
- Scoateți tava din cuptor și ungeți vinetele cu pesto. Apoi, cu lingura, luați din compoziția de pesmet și puneți pe fiecare felie de vânătă. Cu cât e mai generos stratul de deasupra, cu atât va fi mai bogat gustul vinetelor.
- Mai dați la cuptor 15-20 de minute.
Rețetă video
notă
- Amestecul de pesmet este pentru 2 vinete mai măricele sau 3 potrivite. Așa că dacă v-a rămas, păstrați-l în frigider și îl puteți folosi a doua zi, când puteți gratina câteva felii de dovlecei. Ce spuneți?
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete