fbpx

Vinete gratinate cu pesto

vinete gratinate cu pesto

Până să le gătim așa, nici n-am știut ce-am pierdut. Pentru că vinetele gratinate cu pesto chiar au fost o surpriză foarte plăcută și gustoasă, desigur! Așa că vă lăsăm și vouă rețeta, poate vreți să le încercați!

vinete gratinate cu pesto

Vinete gratinate cu pesto

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 2 vinete

  • 200 g pesmet

  • 10 roșii cherry

  • 100 g cașcaval afumat

  • 3 linguri de pesto

  • 2 linguri de parmezan ras

  • 1 cațel de usturoi

  • Pătrunjel verde

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați vinetele în felii potrivit de groase. Stropiți tava tapetată cu hârtie de copt cu puțin ulei și așezați feliile de vânătă. Puneți sare și piper și câte un strop de ulei de măsline pe fiecare.
  • Dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 15 minute.
  • Între timp, amestecați într-un castron pesmetul cu cașcavalul tăiat cubulețe, roșiile mărunțite, usturoiul ras, parmezanul, sare și piper după gust și câteva fire de pătrunjel tocate mărunt. Adăugați 2-3 linguri de ulei, cât să se lege ingredientele (dar fără să devin gras).
  • Scoateți tava din cuptor și ungeți vinetele cu pesto. Apoi, cu lingura, luați din compoziția de pesmet și puneți pe fiecare felie de vânătă. Cu cât e mai generos stratul de deasupra, cu atât va fi mai bogat gustul vinetelor.
  • Mai dați la cuptor 15-20 de minute.

Rețetă video

notă

  • Amestecul de pesmet este pentru 2 vinete mai măricele sau 3 potrivite. Așa că dacă v-a rămas, păstrați-l în frigider și îl puteți folosi a doua zi, când puteți gratina câteva felii de dovlecei. Ce spuneți?
Tags: