fbpx

Vinete gratinate cu pesto

vinete gratinate cu pesto

Până să le gătim așa, nici n-am știut ce-am pierdut. Pentru că vinetele gratinate cu pesto chiar au fost o surpriză foarte plăcută și gustoasă, desigur! Așa că vă lăsăm și vouă rețeta, poate vreți să le încercați!

vinete gratinate cu pesto

Vinete gratinate cu pesto

5 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 2 2 vinete

  • 200 g 200 pesmet

  • 10 10 roÈ™ii cherry

  • 100 g 100 caÈ™caval afumat

  • 3 linguri 3 de pesto

  • 2 linguri 2 de parmezan ras

  • 1 1 caÈ›el de usturoi

  • Pătrunjel verde

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i vinetele în felii potrivit de groase. StropiÈ›i tava tapetată cu hârtie de copt cu puÈ›in ulei È™i aÈ™ezaÈ›i feliile de vânătă. PuneÈ›i sare È™i piper È™i câte un strop de ulei de măsline pe fiecare.
  • DaÈ›i la cuptor, la 180 de grade, pentru 15 minute.
  • ÃŽntre timp, amestecaÈ›i într-un castron pesmetul cu caÈ™cavalul tăiat cubuleÈ›e, roÈ™iile mărunÈ›ite, usturoiul ras, parmezanul, sare È™i piper după gust È™i câteva fire de pătrunjel tocate mărunt. AdăugaÈ›i 2-3 linguri de ulei, cât să se lege ingredientele (dar fără să devin gras).
  • ScoateÈ›i tava din cuptor È™i ungeÈ›i vinetele cu pesto. Apoi, cu lingura, luaÈ›i din compoziÈ›ia de pesmet È™i puneÈ›i pe fiecare felie de vânătă. Cu cât e mai generos stratul de deasupra, cu atât va fi mai bogat gustul vinetelor.
  • Mai daÈ›i la cuptor 15-20 de minute.

Rețetă video

notă

  • Amestecul de pesmet este pentru 2 vinete mai măricele sau 3 potrivite. AÈ™a că dacă v-a rămas, păstraÈ›i-l în frigider È™i îl puteÈ›i folosi a doua zi, când puteÈ›i gratina câteva felii de dovlecei. Ce spuneÈ›i?
Tags: