fbpx

Vinete parmigiana

Vinete Parmigiana

Vinete cu mozzarella, parmezan È™i sos de roÈ™ii la cuptor sau altfel spus vinete parmigiana ori  melanzane alla parmigiana este una dintre cele mai populare reÈ›ete din sudul Italiei. Partea cea mai laborioasă este cea în care trebuie să prăjiÈ›i feliile de vinete, dar chiar È™i aÈ™a, nu am putea spune că este o reÈ›etă grea. Și ca să vă convingeÈ›i, aveÈ›i È™i reÈ›eta video, să vedeÈ›i cât de uÈ™or a fost.

Vinete Parmigiana

Vinete parmigiana

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 2 vinete mari

  • 400 g mozzarella

  • 100 g parmezan (sau orice altă brânză maturată)

  • 400 ml sos gros de roÈ™ii (passata)

  • 3 caÈ›ei de usturoi

  • 1/2 linguriță de zahăr

  • Frunze de busuioc

  • 3 linguri de ulei de măsline

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • PuneÈ›i 3 linguri de ulei de măsline, câteva frunze de busuioc È™i usturoiul feliat într-o crăticioară, să se călească uÈ™or. AdăugaÈ›i sosul gros de roÈ™ii, zahărul, sare È™i piper. LăsaÈ›i să fiarbă 10 minute È™i daÈ›i deoparte.
  • TăiaÈ›i vinetele în felii, pe lungime. PresăraÈ›i-le cu un praf de sare È™i lăsaÈ›i-le deoparte câteva minute.
  • ÃŽntre timp, ungeÈ›i cu ulei de floarea-soarelui o tigaie mai încăpătoare È™i lăsaÈ›i-o să se încingă bine.
  • ȘtergeÈ›i feliile de vânătă cu un È™ervet de hârtie, pentru a absorbi apa, È™i rumeniÈ›i-le pe ambele feÈ›e. ÃŽnainte de a pune o nouă serie de vinete la prăjit, nu uitaÈ›i să ungeÈ›i tigaia cu ulei.
  • TurnaÈ›i o parte din sosul de roÈ™ii în tava care va merge la cuptor. AÈ™ezaÈ›i un rând de vinete prăjite, sare, piper, felii de mozzarella, parmezan ras È™i frunze de busuioc. RepetaÈ›i până terminaÈ›i legumele (măcar 3 straturi ar fi bine să fie). PuneÈ›i mozzarella, parmezan ras È™i sosul rămas. DaÈ›i la cuptor, la 200 de grade pentru 30 de minute.
  • ÃŽnainte de tăia preparatul, ar fi bine să-l lăsaÈ›i măcar 15 minute să se răcorească.

Rețetă video

Tags: