fbpx

Vinete parmigiana

Vinete Parmigiana

Vinete cu mozzarella, parmezan și sos de roșii la cuptor sau altfel spus vinete parmigiana ori  melanzane alla parmigiana este una dintre cele mai populare rețete din sudul Italiei. Partea cea mai laborioasă este cea în care trebuie să prăjiți feliile de vinete, dar chiar și așa, nu am putea spune că este o rețetă grea. Și ca să vă convingeți, aveți și rețeta video, să vedeți cât de ușor a fost.

Vinete Parmigiana

Vinete parmigiana

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 2 vinete mari

  • 400 g mozzarella

  • 100 g parmezan (sau orice altă brânză maturată)

  • 400 ml sos gros de roșii (passata)

  • 3 caței de usturoi

  • 1/2 linguriță de zahăr

  • Frunze de busuioc

  • 3 linguri de ulei de măsline

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți 3 linguri de ulei de măsline, câteva frunze de busuioc și usturoiul feliat într-o crăticioară, să se călească ușor. Adăugați sosul gros de roșii, zahărul, sare și piper. Lăsați să fiarbă 10 minute și dați deoparte.
  • Tăiați vinetele în felii, pe lungime. Presărați-le cu un praf de sare și lăsați-le deoparte câteva minute.
  • Între timp, ungeți cu ulei de floarea-soarelui o tigaie mai încăpătoare și lăsați-o să se încingă bine.
  • Ștergeți feliile de vânătă cu un șervet de hârtie, pentru a absorbi apa, și rumeniți-le pe ambele fețe. Înainte de a pune o nouă serie de vinete la prăjit, nu uitați să ungeți tigaia cu ulei.
  • Turnați o parte din sosul de roșii în tava care va merge la cuptor. Așezați un rând de vinete prăjite, sare, piper, felii de mozzarella, parmezan ras și frunze de busuioc. Repetați până terminați legumele (măcar 3 straturi ar fi bine să fie). Puneți mozzarella, parmezan ras și sosul rămas. Dați la cuptor, la 200 de grade pentru 30 de minute.
  • Înainte de tăia preparatul, ar fi bine să-l lăsați măcar 15 minute să se răcorească.

Rețetă video

Tags: