Vinete cu mozzarella, parmezan și sos de roșii la cuptor sau altfel spus vinete parmigiana ori melanzane alla parmigiana este una dintre cele mai populare rețete din sudul Italiei. Partea cea mai laborioasă este cea în care trebuie să prăjiți feliile de vinete, dar chiar și așa, nu am putea spune că este o rețetă grea. Și ca să vă convingeți, aveți și rețeta video, să vedeți cât de ușor a fost.
Vinete parmigiana
Porții
8
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
1
hourIngrediente
2 vinete mari
400 g mozzarella
100 g parmezan (sau orice altă brânză maturată)
400 ml sos gros de roșii (passata)
3 caței de usturoi
1/2 linguriță de zahăr
Frunze de busuioc
3 linguri de ulei de măsline
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți 3 linguri de ulei de măsline, câteva frunze de busuioc și usturoiul feliat într-o crăticioară, să se călească ușor. Adăugați sosul gros de roșii, zahărul, sare și piper. Lăsați să fiarbă 10 minute și dați deoparte.
- Tăiați vinetele în felii, pe lungime. Presărați-le cu un praf de sare și lăsați-le deoparte câteva minute.
- Între timp, ungeți cu ulei de floarea-soarelui o tigaie mai încăpătoare și lăsați-o să se încingă bine.
- Ștergeți feliile de vânătă cu un șervet de hârtie, pentru a absorbi apa, și rumeniți-le pe ambele fețe. Înainte de a pune o nouă serie de vinete la prăjit, nu uitați să ungeți tigaia cu ulei.
- Turnați o parte din sosul de roșii în tava care va merge la cuptor. Așezați un rând de vinete prăjite, sare, piper, felii de mozzarella, parmezan ras și frunze de busuioc. Repetați până terminați legumele (măcar 3 straturi ar fi bine să fie). Puneți mozzarella, parmezan ras și sosul rămas. Dați la cuptor, la 200 de grade pentru 30 de minute.
- Înainte de tăia preparatul, ar fi bine să-l lăsați măcar 15 minute să se răcorească.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete