fbpx

Banitsa sau plăcintă cu brânza și iaurt

banitsa sau plăcintă cu brânză și iaurt

Banitsa sau plăcinta cu brânză și iaurt vine de pe meleaguri bulgărești și seamănă foarte bine cu plăcinta dobrogeană, cum o știm noi. Ingredientele nu sunt multe, rețeta se face foarte ușor și în doar 15 minute ați și dat-o la cuptor!

banitsa sau plăcintă cu brânză și iaurt

Banitsa sau plăcintă cu brânza și iaurt

5 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 pachet 1 de foi fine de plăcintă (15 foi)

  • 100 g 100 unt topit

  • 400 g 400 brânză de capră (sau feta ori sirene)

  • 300 g 300 iaurt de bivoliță (sau de capră)

  • 3 3 ouă + 1 gălbenuș

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Mărunțiți brânza într-un castron, adăugați iaurtul și încorporați treptat ouăle, amestecând bine după fiecare. Puneți sare și piper după gust.
  • Suprapuneți trei foi de plăcintă, stropindu-le cu unt topit pe fiecare în parte. Puneți deasupra o parte din crema de brânză și iaurt și rulați. Repetați pașii. Nouă ne-au ieșit 5 astfel de rulouri.
  • Tapetați tava de aragaz cu hârtie de copt. Așezați în centru primul rulou și dați-i formă de melc. Puneți de jur împrejur, în cerc, și celelalte rulouri.
  • În untul topit rămas adăugați gălbenușul și bateți bine. Ungeți plăcinta cu brânză și iaurt și coaceți, la 200 de grade, 25-30 de minute, până devine aurie.
  • Banitsa sau plăcinta cu brânză și iaurt e grozavă și caldă, și rece. Și dacă ați avea lângă ea și o bere sau un vin alb, chiar rose, am spune că ați ales perfect.

Rețetă video

notă

  • Puteți congela plăcinta, atât crudă, cât și coaptă.
Tags: