fbpx

Banitsa sau plăcintă cu brânza și iaurt

banitsa sau plăcintă cu brânză și iaurt

Banitsa sau plăcinta cu brânză și iaurt vine de pe meleaguri bulgărești și seamănă foarte bine cu plăcinta dobrogeană, cum o știm noi. Ingredientele nu sunt multe, rețeta se face foarte ușor și în doar 15 minute ați și dat-o la cuptor!

banitsa sau plăcintă cu brânză și iaurt

Banitsa sau plăcintă cu brânza și iaurt

5.0 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 pachet de foi fine de plăcintă (15 foi)

  • 100 g unt topit

  • 400 g brânză de capră (sau feta ori sirene)

  • 300 g iaurt de bivoliță (sau de capră)

  • 3 ouă + 1 gălbenuÈ™

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • MărunÈ›iÈ›i brânza într-un castron, adăugaÈ›i iaurtul È™i încorporaÈ›i treptat ouăle, amestecând bine după fiecare. PuneÈ›i sare È™i piper după gust.
  • SuprapuneÈ›i trei foi de plăcintă, stropindu-le cu unt topit pe fiecare în parte. PuneÈ›i deasupra o parte din crema de brânză È™i iaurt È™i rulaÈ›i. RepetaÈ›i paÈ™ii. Nouă ne-au ieÈ™it 5 astfel de rulouri.
  • TapetaÈ›i tava de aragaz cu hârtie de copt. AÈ™ezaÈ›i în centru primul rulou È™i daÈ›i-i formă de melc. PuneÈ›i de jur împrejur, în cerc, È™i celelalte rulouri.
  • ÃŽn untul topit rămas adăugaÈ›i gălbenuÈ™ul È™i bateÈ›i bine. UngeÈ›i plăcinta cu brânză È™i iaurt È™i coaceÈ›i, la 200 de grade, 25-30 de minute, până devine aurie.
  • Banitsa sau plăcinta cu brânză È™i iaurt e grozavă È™i caldă, È™i rece. Și dacă aÈ›i avea lângă ea È™i o bere sau un vin alb, chiar rose, am spune că aÈ›i ales perfect.

Rețetă video

notă

  • PuteÈ›i congela plăcinta, atât crudă, cât È™i coaptă.
Tags: