fbpx

Biscuiți sărați cu telemea și roșii uscate

biscuiți sărați cu telemea și roșii uscate

Englezii se dau în vânt după acești biscuiți pe care-i numesc ”scones”. Și care sunt o combinație de aluat de prăjitură și pâine. Noi am îmbogățit rețeta clasică, adăugându-i două ingrediente care ne plac mult. Așa că dacă v-am stârnit curiozitatea, aveți și rețeta video de biscuiți sărați cu telemea și roșii uscate.

biscuiți sărați cu telemea și roșii uscate

Biscuiți sărați cu telemea și roșii uscate

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 325 g făină + extra pentru masa de lucru

  • 150 g brânză telemea sau feta

  • 5 roșii uscate în ulei

  • 1 plic de praf de copt

  • 115 g unt rece

  • 180 ml lapte rece

  • 1 ou

  • 1 ou pentru uns

  • Sare

Cum să faceți

  • Într-un castron încăpător, puneți făina și sarea. Amestecați.
  • Adăugați untul rece, tăiat cubulețe. Cu ajutorul unei furculițe sau chiar al pasatorului de cartofi (cel pentru piure), zdrobiți untul, astfel încât la final să obțineți un amestec granulos, ca un nisip, să-i spunem. Adăugați praful de copt.
  • Puneți oul bătut și trei sferturi din cantitatea de lapte. Amestecați repede și dacă aluatul nu e suficient de legat, mai completați cu laptele rămas. Nu trebuie să frământați aluatul, este foarte important ca untul să nu se topească!
  • La final, încorporați brânza sfărâmată și roșiile tăiate mărunt și răsturnați compoziția pe masa de lucru pudrată cu făină.
  • Presați ușor cu palmele și dați-i aluatului o formă dreptunghiulară. Cu o formă potrivită sau cu ajutorul unui pahar, decupați aluatul.
  • Puneți biscuiții pe tava tapetată cu hârtie de copt, ungeți deasupra cu ou bătut și dați la cuptorul încins în prealabil.
  • Coaceți 20 de minute sau până când biscuiții capătă o culoare rumenă. Sunt grozavi și călduți, dar și după ce s-au răcit.

Rețetă video

Sfaturi

  • Puteți elimina din lista ingredientelor brânza și roșiile uscate și veți avea o minunăție de biscuiți pe care-i puteți mânca și alături de o tocană, dar și tăiați în jumătăți, cu un pate de ficat, de exemplu.
  • La rețeta de bază, deci fără brânză și roșii, mai puteți adăuga o lingură de zahăr. Nu va îndulci aluatul foarte mult, dar după coacere, biscuiții vor fi nemaipomeniți unși cu unt și gemul preferat.
Tags: