fbpx

Budincă de bulgur cu legume

Budincă de bulgur cu legume

Budincile sărate ne salvează atunci când suntem în pană de idei pentru următoarea masă. Adunăm câteva legume din frigider, adăugăm câteva ouă, lapte și/sau smântână și ceva brânzeturi și le punem apoi la cuptor, fără bătăi de cap. Așa e și rețeta noastră de budincă de bulgur cu legume. Simplă și foarte gustoasă.

Budincă de bulgur cu legume

Budincă de bulgur cu legume

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 150 g 150 bulgur

  • 300 ml 300 apă

  • 1 1 ceapă

  • 1 1 ardei gras

  • 2 2 dovlecei (sau zucchini)

  • 1 linguriță 1 de boia dulce

  • 3 3 ouă

  • 200 ml 200 lapte

  • 150 g 150 mix de brânzeturi

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Mărar (opÈ›ional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Bulgurul, apa È™i sarea se pun la fiert 10-15 minute sau până când boabele absorb tot lichidul.
  • ÃŽntre timp, tăiaÈ›i legumele cubuleÈ›e È™i le căliÈ›i în puÈ›in ulei – ceapa, apoi ardeiul gras È™i dovleceii. PuneÈ›i sare, piper È™i boia după gust. AcoperiÈ›i È™i gătiÈ›i 10 minute la foc mic.
  • După ce sunt gata, puneÈ›i deasupra bulgurul (scurs de apă, dacă e cazul) È™i amestecaÈ›i.
  • ÃŽntr-un castron, bateÈ›i ouăle cu laptele, sare È™i piper după gust. ÃŽncorporaÈ›i jumătate din brânza rasă.
  • UngeÈ›i o tavă de yena cu puÈ›in ulei. AdăugaÈ›i amestecul de legume È™i bulgur È™i turnaÈ›i deasupra compoziÈ›ia lichidă de ouă È™i lapte.
  • PresăraÈ›i deasupra restul de brânză È™i coaceÈ›i 40 de minute la 180 de grade.

Rețetă video

Sfaturi

  • ÃŽn compoziÈ›ia de budincă, mai puteÈ›i adăuga È™i un morcov ras, iar la final, după ce o scoateÈ›i din cuptor, aÈ›i putea presăra deasupra mărar sau pătrunjel verde.
Tags: