
Budincile sărate ne salvează atunci când suntem în pană de idei pentru următoarea masă. Adunăm câteva legume din frigider, adăugăm câteva ouă, lapte și/sau smântână și ceva brânzeturi și le punem apoi la cuptor, fără bătăi de cap. Așa e și rețeta noastră de budincă de bulgur cu legume. Simplă și foarte gustoasă.

Budincă de bulgur cu legume
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
1
hourIngrediente
150 g 150 bulgur
300 ml 300 apă
1 1 ceapă
1 1 ardei gras
2 2 dovlecei (sau zucchini)
1 linguriță 1 de boia dulce
3 3 ouă
200 ml 200 lapte
150 g 150 mix de brânzeturi
Ulei de floarea-soarelui
Mărar (opțional)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Bulgurul, apa și sarea se pun la fiert 10-15 minute sau până când boabele absorb tot lichidul.
- Între timp, tăiați legumele cubulețe și le căliți în puțin ulei – ceapa, apoi ardeiul gras și dovleceii. Puneți sare, piper și boia după gust. Acoperiți și gătiți 10 minute la foc mic.
- După ce sunt gata, puneți deasupra bulgurul (scurs de apă, dacă e cazul) și amestecați.
- Într-un castron, bateți ouăle cu laptele, sare și piper după gust. Încorporați jumătate din brânza rasă.
- Ungeți o tavă de yena cu puțin ulei. Adăugați amestecul de legume și bulgur și turnați deasupra compoziția lichidă de ouă și lapte.
- Presărați deasupra restul de brânză și coaceți 40 de minute la 180 de grade.
Rețetă video
Sfaturi
- În compoziția de budincă, mai puteți adăuga și un morcov ras, iar la final, după ce o scoateți din cuptor, ați putea presăra deasupra mărar sau pătrunjel verde.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
conopidă
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete