fbpx

Budincă de bulgur cu legume

Budincă de bulgur cu legume

Budincile sărate ne salvează atunci când suntem în pană de idei pentru următoarea masă. Adunăm câteva legume din frigider, adăugăm câteva ouă, lapte și/sau smântână și ceva brânzeturi și le punem apoi la cuptor, fără bătăi de cap. Așa e și rețeta noastră de budincă de bulgur cu legume. Simplă și foarte gustoasă.

Budincă de bulgur cu legume

Budincă de bulgur cu legume

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 150 g bulgur

  • 300 ml apă

  • 1 ceapă

  • 1 ardei gras

  • 2 dovlecei (sau zucchini)

  • 1 linguriță de boia dulce

  • 3 ouă

  • 200 ml lapte

  • 150 g mix de brânzeturi

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Mărar (opțional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Bulgurul, apa și sarea se pun la fiert 10-15 minute sau până când boabele absorb tot lichidul.
  • Între timp, tăiați legumele cubulețe și le căliți în puțin ulei – ceapa, apoi ardeiul gras și dovleceii. Puneți sare, piper și boia după gust. Acoperiți și gătiți 10 minute la foc mic.
  • După ce sunt gata, puneți deasupra bulgurul (scurs de apă, dacă e cazul) și amestecați.
  • Într-un castron, bateți ouăle cu laptele, sare și piper după gust. Încorporați jumătate din brânza rasă.
  • Ungeți o tavă de yena cu puțin ulei. Adăugați amestecul de legume și bulgur și turnați deasupra compoziția lichidă de ouă și lapte.
  • Presărați deasupra restul de brânză și coaceți 40 de minute la 180 de grade.

Rețetă video

Sfaturi

  • În compoziția de budincă, mai puteți adăuga și un morcov ras, iar la final, după ce o scoateți din cuptor, ați putea presăra deasupra mărar sau pătrunjel verde.
Tags: