Orezul, roșiile și mozzarella se combină armonios în această budincă. Și pentru ca totul să fie și mai gustos, roșiile cherry, pesmetul și brânza se transformă într-o crustă apetisantă, o adevărată bunătate. Încercați această rețetă și spuneți-ne ce părere aveți, dar suntem siguri că vă va plăcea!
Budincă de orez cu roșii și mozzarella
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
400 g orez
400 g passata de roșii
1 lingură de pastă de roșii
1/2 ceapă albă
350 g mozzarella
200 g roșii cherry
100 g grana padano (sau parmezan)
Busuioc
Oregano
Pesmet
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Căliți ceapa în puțin ulei, apoi puneți orezul și căliți-l cateva minute. Adăugați pasta de roșii și sosul passata și amestecați.
- Treptat, adăugați apă fierbinte, sare, piper și lăsați să fiarbă până ce orezul aproape s-a gătit (rămâne aldente).
- Puneți oregano și busuioc, după gust, și 50 g parmezan ras/grana padano și dați deoparte.
- Luati un vas de sticlă și turnați jumătate din compoziția de orez. Nivelați.
- Puneți deasupra felii de mozzarella și acoperiți cu restul de orez. Deasupra puneți roșiile cherry tăiate în jumătăți, puțin pesmet și restul de grana padano.
- Coaceți la 180 de grade, căldură sus-jos, 15 min, iar următoarele 5 cu funcția de grill pornită, dacă aveți cuptor cu funcții speciale. Dacă nu, coaceți budinca de orez cu roșii și mozzarella 20-25 de minute, cât să facă o crustă frumoasă.
Rețetă video
Sfaturi
- Noi am folosit mozzarella proaspătă, dar o puteți înlocui și cu cea pentru pizza (are culoarea gălbuie).
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete