fbpx

Budincă de orez cu roșii și mozzarella

budincă de orez cu roșii și mozzarella

Orezul, roșiile și mozzarella se combină armonios în această budincă. Și pentru ca totul să fie și mai gustos, roșiile cherry, pesmetul și brânza se transformă într-o crustă apetisantă, o adevărată bunătate. Încercați această rețetă și spuneți-ne ce părere aveți, dar suntem siguri că vă va plăcea!

budincă de orez cu roșii și mozzarella

Budincă de orez cu roșii și mozzarella

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 400 g orez

  • 400 g passata de roșii

  • 1 lingură de pastă de roșii

  • 1/2 ceapă albă

  • 350 g mozzarella

  • 200 g roșii cherry

  • 100 g grana padano (sau parmezan)

  • Busuioc

  • Oregano

  • Pesmet

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți ceapa în puțin ulei, apoi puneți orezul și căliți-l cateva minute. Adăugați pasta de roșii și sosul passata și amestecați.
  • Treptat, adăugați apă fierbinte, sare, piper și lăsați să fiarbă până ce orezul aproape s-a gătit (rămâne aldente).
  • Puneți oregano și busuioc, după gust, și 50 g parmezan ras/grana padano și dați deoparte.
  • Luati un vas de sticlă și turnați jumătate din compoziția de orez. Nivelați.
  • Puneți deasupra felii de mozzarella și acoperiți cu restul de orez. Deasupra puneți roșiile cherry tăiate în jumătăți, puțin pesmet și restul de grana padano.
  • Coaceți la 180 de grade, căldură sus-jos, 15 min, iar următoarele 5 cu funcția de grill pornită, dacă aveți cuptor cu funcții speciale. Dacă nu, coaceți budinca de orez cu roșii și mozzarella 20-25 de minute, cât să facă o crustă frumoasă.

Rețetă video

Sfaturi

  • Noi am folosit mozzarella proaspătă, dar o puteți înlocui și cu cea pentru pizza (are culoarea gălbuie).
Tags: