fbpx

Bulgări de brânză

bulgări de brânză

Pentru reÈ›eta de bulgări de brânză nu aveÈ›i nevoie decât de 15-20 de minute pentru a o pregăti. Noi am folosit brânza de capră, dar o puteÈ›i înlocui cu cea pe care o preferaÈ›i – de burduf, de vacă ori de oaie. Orice combinaÈ›ie de ingrediente aÈ›i prefera, bulgării de brânză sunt foarte potriviÈ›i pentru deschiderea unei mese de sărbătoare.

bulgări de brânză

Bulgări de brânză

5 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

24

bucăți
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 300 g 300 telemea (noi am folosit de capră)

  • 1 lingură 1 de smântână

  • Fistic (copt sau crud, de care aveÈ›i, È™i nu mai mult de 50 g – sau nucă măcinată, dacă o preferaÈ›i)

  • Fire de ceapă verde (sau chives)

  • SeminÈ›e de susan

  • Boia dulce

Cum să faceți

  • SfărâmaÈ›i branza într-un castron È™i adăugaÈ›i o lingură de smântână*.
  • AmestecaÈ›i È™i modelaÈ›i sub formă de bulgări (biluÈ›e), cât pentru o înghiÈ›itură.
  • TreceÈ›i-le apoi prin fistic măcinat, seminÈ›e de susan, boia dulce È™i ceapă verde tocată cât mai fin.
  • PăstraÈ›i bulgării de brânză la frigider până în momentul servirii.

Rețetă video

Tags: