fbpx

Burek cu spanac și brânză telemea

Burek cu spanac și brânză telemea

Cu origini turceÈ™ti, burekul este o plăcintă care a pătruns în multe dintre bucătăriile țărilor vecine. ÃŽn funcÈ›ie de umplutură (care poate fi de carne, spanac ori brânză) poate fi surpriza pentru o masă de sărbătoare, un prânz de duminică sau o gustare rece din timpul săptămânii. Cum am pregătit reÈ›eta de burek cu spanac È™i brânză telemea vedeÈ›i în reÈ›eta video de mai jos. TreceÈ›i pe lista de cumpărături ingredientele de care aveÈ›i nevoie È™i spor la treabă vă dorim! 

Burek cu spanac și brânză telemea

Burek cu spanac și brânză telemea

5.0 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

10

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 pachet de foi yufka (4 foi)

  • 800 g spanac

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 300 g brânză telemea de capră (o puteÈ›i înlocui cu telemea de vacă sau de oaie)

  • Ulei de măsline

  • SeminÈ›e de susan

  • Oregano

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sos
  • 90 ml ulei de măsline

  • 200 ml iaurt

  • 2 ouă

  • Sare

Cum să faceți

  • CăliÈ›i ceapa în 4 linguri de ulei, apoi puneÈ›i spanacul bine spălat È™i scurs. Focul să fie mediu – dacă e prea mic, va lăsa multă apă! După ce a scăzut, puneÈ›i oregano uscat, sare È™i piper după gust. LăsaÈ›i-l să se răcorească.
  • AmestecaÈ›i toate ingredientele pentru sos.
  • TăiaÈ›i foile yufka în jumătăți, le ungeÈ›i cu sos, într-un strat generos.
  • PuneÈ›i umplutura de spanac, presăraÈ›i brânza sfărâmată È™i rulaÈ›i.
  • PuneÈ›i rulourile pe o tavă unsă cu ulei (sau tapetată cu hârtie de copt), le ungeÈ›i deasupra cu sosul rămas, presăraÈ›i seminÈ›e de susan È™i coaceÈ›i la 190 de grade 35-40 de minute.

Rețetă video

Tags: