fbpx

Burek cu spanac și brânză telemea

Burek cu spanac și brânză telemea

Cu origini turcești, burekul este o plăcintă care a pătruns în multe dintre bucătăriile țărilor vecine. În funcție de umplutură (care poate fi de carne, spanac ori brânză) poate fi surpriza pentru o masă de sărbătoare, un prânz de duminică sau o gustare rece din timpul săptămânii. Cum am pregătit rețeta de burek cu spanac și brânză telemea vedeți în rețeta video de mai jos. Treceți pe lista de cumpărături ingredientele de care aveți nevoie și spor la treabă vă dorim! 

Burek cu spanac și brânză telemea

Burek cu spanac și brânză telemea

5 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

10

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 pachet de foi yufka (4 foi)

  • 800 g spanac

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 300 g brânză telemea de capră (o puteți înlocui cu telemea de vacă sau de oaie)

  • Ulei de măsline

  • Semințe de susan

  • Oregano

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sos
  • 90 ml ulei de măsline

  • 200 ml iaurt

  • 2 ouă

  • Sare

Cum să faceți

  • Căliți ceapa în 4 linguri de ulei, apoi puneți spanacul bine spălat și scurs. Focul să fie mediu – dacă e prea mic, va lăsa multă apă! După ce a scăzut, puneți oregano uscat, sare și piper după gust. Lăsați-l să se răcorească.
  • Amestecați toate ingredientele pentru sos.
  • Tăiați foile yufka în jumătăți, le ungeți cu sos, într-un strat generos.
  • Puneți umplutura de spanac, presărați brânza sfărâmată și rulați.
  • Puneți rulourile pe o tavă unsă cu ulei (sau tapetată cu hârtie de copt), le ungeți deasupra cu sosul rămas, presărați semințe de susan și coaceți la 190 de grade 35-40 de minute.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal