fbpx

Cartofi franțuzești

cartofi franțuzești

Sunt multe variante pentru rețeta de cartofi franțuzești: cu ouă fierte printre straturi, cu felii de cârnați sau afumătură, dar noi am pregătit astăzi cea mai simplă dintre ele. Clasic e fantastic, așa-i? Poftă bună vă dorim!

cartofi franțuzești

Cartofi franțuzești

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
timp coacere

30

minutes
Total time

1

hour 

Ingrediente

  • 1,5 kg de cartofi

  • 300 g brânză de vaci

  • 300 g brânză telemea

  • 2 ouă

  • 400 g smântână

  • Cașcaval

  • Unt

  • pesmet

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Fierbeți cartofii în coajă, bine spălați în prealabil, în apă în care ați adăugat și o linguriță de sare. După 15-20 de minute din clipa în care apa fierbe, încercați cartofii cu o scobitoare. Dacă-i străpungeți ușor, strecurați și lăsați cartofii să se răcorească puțin, să-i puteți curăța de coji. Apoi tăiați-i în felii potrivit de subțiri.
  • Între timp, radeți brânza telemea (noi am folosit un amestec de brânză de capră și de vacă) și amestecați-o cu brânza de vaci, bine scursă, ouăle bătute și smântâna, un praf de sare și piper.
  • Ungeți un vas de copt cu unt și tapetați-l cu pesmet.
  • Puneți la bază un strat de cartofi, apoi unul de brânză și smântână și procedați la fel până terminați ingredientele.
  • Deasupra radeți ceva cașcaval sau orice alt tip de brânză care se topește și dați la cuptorul încins, la 200 de grade, pentru 30-40 de minute sau până capătă deasupra o crustă rumenă.
  • Lăsați cartofii franțuzești să se răcorească 10 minute înainte de a-i porționa.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal