fbpx

Cartofi franțuzești

cartofi franțuzești

Sunt multe variante pentru rețeta de cartofi franțuzești: cu ouă fierte printre straturi, cu felii de cârnați sau afumătură, dar noi am pregătit astăzi cea mai simplă dintre ele. Clasic e fantastic, așa-i? Poftă bună vă dorim!

cartofi franțuzești

Cartofi franțuzești

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
timp coacere

30

minutes
Total time

1

hour 

Ingrediente

  • 1,5 kg de cartofi

  • 300 g brânză de vaci

  • 300 g brânză telemea

  • 2 ouă

  • 400 g smântână

  • CaÈ™caval

  • Unt

  • pesmet

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • FierbeÈ›i cartofii în coajă, bine spălaÈ›i în prealabil, în apă în care aÈ›i adăugat È™i o linguriță de sare. După 15-20 de minute din clipa în care apa fierbe, încercaÈ›i cartofii cu o scobitoare. Dacă-i străpungeÈ›i uÈ™or, strecuraÈ›i È™i lăsaÈ›i cartofii să se răcorească puÈ›in, să-i puteÈ›i curăța de coajă. Apoi tăiaÈ›i-i în felii potrivit de subÈ›iri.
  • ÃŽntre timp, radeÈ›i brânza telemea (noi am folosit un amestec de brânză de capră È™i de vacă) È™i amestecaÈ›i-o cu brânza de vaci, bine scursă, ouăle bătute È™i smântâna, un praf de sare È™i piper.
  • UngeÈ›i un vas de copt cu unt È™i tapetaÈ›i-l cu pesmet.
  • PuneÈ›i la bază un strat de cartofi, apoi unul de brânză È™i smântână È™i procedaÈ›i la fel până terminaÈ›i ingredientele.
  • Deasupra radeÈ›i ceva caÈ™caval sau orice alt tip de brânză care se topeÈ™te È™i daÈ›i la cuptorul încins, la 200 de grade, pentru 30-40 de minute sau până capătă deasupra o crustă rumenă.
  • LăsaÈ›i cartofii franÈ›uzeÈ™ti să se răcorească 10 minute înainte de a-i porÈ›iona.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal