Sunt multe variante pentru rețeta de cartofi franțuzești: cu ouă fierte printre straturi, cu felii de cârnați sau afumătură, dar noi am pregătit astăzi cea mai simplă dintre ele. Clasic e fantastic, așa-i? Poftă bună vă dorim!
Cartofi franțuzești
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutestimp coacere
30
minutesTotal time
1
hourIngrediente
1,5 kg de cartofi
300 g brânză de vaci
300 g brânză telemea
2 ouă
400 g smântână
Cașcaval
Unt
pesmet
Sare
Piper
Cum să faceți
- Fierbeți cartofii în coajă, bine spălați în prealabil, în apă în care ați adăugat și o linguriță de sare. După 15-20 de minute din clipa în care apa fierbe, încercați cartofii cu o scobitoare. Dacă-i străpungeți ușor, strecurați și lăsați cartofii să se răcorească puțin, să-i puteți curăța de coajă. Apoi tăiați-i în felii potrivit de subțiri.
- Între timp, radeți brânza telemea (noi am folosit un amestec de brânză de capră și de vacă) și amestecați-o cu brânza de vaci, bine scursă, ouăle bătute și smântâna, un praf de sare și piper.
- Ungeți un vas de copt cu unt și tapetați-l cu pesmet.
- Puneți la bază un strat de cartofi, apoi unul de brânză și smântână și procedați la fel până terminați ingredientele.
- Deasupra radeți ceva cașcaval sau orice alt tip de brânză care se topește și dați la cuptorul încins, la 200 de grade, pentru 30-40 de minute sau până capătă deasupra o crustă rumenă.
- Lăsați cartofii franțuzești să se răcorească 10 minute înainte de a-i porționa.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete