
Rețeta de chec aperitiv este ideală de pregătit atunci când aveți tot felul de ingrediente în frigider, câte puțin din fiecare, și nu mai știți ce să faceți cu ele. Vedeți rețeta video a acestui chec aperitiv și apucați-vă de treabă!

Chec aperitiv
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
50
minutesTimp total
1
hourIngrediente
155 g făină
1 1/2 lingurițe de praf de copt
3 ouă
60 ml lapte
100 g brânză rasă (mozzarella, emmental, cașcaval)
70 g măsline fără sâmburi
80 g șuncă
Ierburi aromatice (oregano, cimbru, rozmarin)
1 lingură de ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 170 de grade. Ungeți cu unt/ulei o tavă mică de chec și tapetați-o cu făină sau hârtie de copt. Noi am folosit o tavă de carton, de unică folosință, și nu am mai uns forma.
- Amestecați făina cu praful de copt, sare, piper, ierburi aromatice după gust.
- Bateți ouăle cu un praf de sare și încorporați uleiul, mixul de făină, brânza rasă, măslinele și șunca tăiate.
- Turnați compoziția în tavă și dați la cuptor pentru 50 de minute. Sau până trece testul cu scobitoarea.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă aluatul este prea dens, mai adăugați un ou bătut separat.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete