fbpx
chec aperitiv

Rețeta de chec aperitiv este ideală de pregătit atunci când aveți tot felul de ingrediente în frigider, câte puțin din fiecare, și nu mai știți ce să faceți cu ele. Vedeți rețeta video a acestui chec aperitiv și apucați-vă de treabă!

chec aperitiv

Chec aperitiv

5 from 2 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 155 g 155 făină

  • 1 1/2 lingurițe 1 1/2 de praf de copt

  • 3 3 ouă

  • 60 ml 60 lapte

  • 100 g 100 brânză rasă (mozzarella, emmental, cașcaval)

  • 70 g 70 măsline fără sâmburi

  • 80 g 80 șuncă

  • Ierburi aromatice (oregano, cimbru, rozmarin)

  • 1 lingură 1 de ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 170 de grade. Ungeți cu unt/ulei o tavă mică de chec și tapetați-o cu făină sau hârtie de copt. Noi am folosit o tavă de carton, de unică folosință, și nu am mai uns forma.
  • Amestecați făina cu praful de copt, sare, piper, ierburi aromatice după gust.
  • Bateți ouăle cu un praf de sare și încorporați uleiul, mixul de făină, brânza rasă, măslinele și șunca tăiate.
  • Turnați compoziția în tavă și dați la cuptor pentru 50 de minute. Sau până trece testul cu scobitoarea.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă aluatul este prea dens, mai adăugați un ou bătut separat.
Tags: