fbpx

Chiftele de cartofi

chiftele de cartofi

În unele zone ale țării, aceste chiftele de cartofi sunt cunoscute și sub numele de tocinei sau toci. Oricum le-ați spune însă, puneți alături un sos de smântână sau un sos tzatziki și dați strigarea la masă!

chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi

5 din 1 vote
Fel: gustări / aperitive, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 8 cartofi

  • 2 ouă

  • 2 linguri de făină

  • Piper

  • Sare

  • Ulei pentru prăjit

Cum să faceți

  • Spală cartofii în coajă, curăță-i și dă-i pe răzătoarea mică. Pune apoi cartofii rași într-un tifon sau o cârpă curată din bumbac și stoarce-i cât mai bine.
  • Pune cartofii scurși într-un castron, adaugă ouăle bătute, făina, sare și piper după gust. Amestecă foarte bine compoziția și formează apoi cu palmele chiftele de cartofi de aceeași dimensiune, să se prăjească în același timp.
  • Încinge o cantitate mai mare de ulei într-o tigaie cu diametrul mai mare și prăjește la foc potrivit chiftelele formate. Scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
  • Servește tocineii sau chiftelele de cartofi fierbinți cu smântână sau cu sos tzatziki.

Sfaturi

  • Mai poți adăuga în compoziția finală, înainte de prăjire, și 3-4 linguri cu brânză telemea rasă.
Tags: