
În unele zone ale țării, aceste chiftele de cartofi sunt cunoscute și sub numele de tocinei sau toci. Oricum le-ați spune însă, puneți alături un sos de smântână sau un sos tzatziki și dați strigarea la masă!

Chiftele de cartofi
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
8 cartofi
2 ouă
2 linguri de făină
Piper
Sare
Ulei pentru prăjit
Cum să faceți
- Spală cartofii în coajă, curăță-i și dă-i pe răzătoarea mică. Pune apoi cartofii rași într-un tifon sau o cârpă curată din bumbac și stoarce-i cât mai bine.
- Pune cartofii scurși într-un castron, adaugă ouăle bătute, făina, sare și piper după gust. Amestecă foarte bine compoziția și formează apoi cu palmele chiftele de cartofi de aceeași dimensiune, să se prăjească în același timp. În funcție de mărimea ouălor folosite, e posibil să fie nevoie să mai adaugi puțină făină, astfel încât să poți modela compoziția de cartofi rași.
- Încinge o cantitate mai mare de ulei într-o tigaie cu diametrul mai mare și prăjește la foc potrivit chiftelele formate. Scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
- Servește tocineii sau chiftelele de cartofi fierbinți cu smântână sau cu sos tzatziki.
Sfaturi
- Mai poți adăuga în compoziția finală, înainte de prăjire, și 3-4 linguri cu brânză telemea rasă.
Tags: cartofi
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete