fbpx

Chiftele de cartofi

chiftele de cartofi

În unele zone ale țării, aceste chiftele de cartofi sunt cunoscute și sub numele de tocinei sau toci. Oricum le-ați spune însă, puneți alături un sos de smântână sau un sos tzatziki și dați strigarea la masă!

chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi

5.0 from 1 vote
Course: gustări / aperitive, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 8 cartofi

  • 2 ouă

  • 2 linguri de făină

  • Piper

  • Sare

  • Ulei pentru prăjit

Cum să faceți

  • Spală cartofii în coajă, curăță-i È™i dă-i pe răzătoarea mică. Pune apoi cartofii raÈ™i într-un tifon sau o cârpă curată din bumbac È™i stoarce-i cât mai bine.
  • Pune cartofii scurÈ™i într-un castron, adaugă ouăle bătute, făina, sare È™i piper după gust. Amestecă foarte bine compoziÈ›ia È™i formează apoi cu palmele chiftele de cartofi de aceeaÈ™i dimensiune, să se prăjească în acelaÈ™i timp. ÃŽn funcÈ›ie de mărimea ouălor folosite, e posibil să fie nevoie să mai adaugi puÈ›ină făină, astfel încât să poÈ›i modela compoziÈ›ia de cartofi raÈ™i.
  • ÃŽncinge o cantitate mai mare de ulei într-o tigaie cu diametrul mai mare È™i prăjeÈ™te la foc potrivit chiftelele formate. Scoate-le pe un È™ervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
  • ServeÈ™te tocineii sau chiftelele de cartofi fierbinÈ›i cu smântână sau cu sos tzatziki.

Sfaturi

  • Mai poÈ›i adăuga în compoziÈ›ia finală, înainte de prăjire, È™i 3-4 linguri cu brânză telemea rasă.
Tags: