fbpx

Chiftele de cartofi

chiftele de cartofi

În unele zone ale țării, aceste chiftele de cartofi sunt cunoscute și sub numele de tocinei sau toci. Oricum le-ați spune însă, puneți alături un sos de smântână sau un sos tzatziki și dați strigarea la masă!

chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi

5 from 1 vote
Course: gustări / aperitive, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 8 8 cartofi

  • 2 2 ouă

  • 2 linguri 2 de făină

  • Piper

  • Sare

  • Ulei pentru prăjit

Cum să faceți

  • Spală cartofii în coajă, curăță-i și dă-i pe răzătoarea mică. Pune apoi cartofii rași într-un tifon sau o cârpă curată din bumbac și stoarce-i cât mai bine.
  • Pune cartofii scurși într-un castron, adaugă ouăle bătute, făina, sare și piper după gust. Amestecă foarte bine compoziția și formează apoi cu palmele chiftele de cartofi de aceeași dimensiune, să se prăjească în același timp. În funcție de mărimea ouălor folosite, e posibil să fie nevoie să mai adaugi puțină făină, astfel încât să poți modela compoziția de cartofi rași.
  • Încinge o cantitate mai mare de ulei într-o tigaie cu diametrul mai mare și prăjește la foc potrivit chiftelele formate. Scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
  • Servește tocineii sau chiftelele de cartofi fierbinți cu smântână sau cu sos tzatziki.

Sfaturi

  • Mai poți adăuga în compoziția finală, înainte de prăjire, și 3-4 linguri cu brânză telemea rasă.
Tags: