Albondigas (se citește al-bon-die-gas) sunt chiftele spaniole în sos de roșii, foarte iubite în lumea întreagă. Sunt ușor de pregătit, ingredientele sunt foarte accesibile, așa că vedeți cum le-am pregătit. Sunt atât de bune încât e păcat să nu încercați rețeta!
Chiftele spaniole în sos de roșii
6
porții30
minutes1
hour1
hour30
minutesIngrediente
- Pentru chiftele
500 g carne tocată de porc
500 g carne tocată de vițel
1 ceapă
1 lingură de boia dulce
1/2 lingură de pudră de chimen
2 linguri de pătrunjel, verde tocat fin
1 galbenuș
1 felie de pâine, înmuiată în lapte
Sare
Piper
Ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
- Pentru sos
1 ceapă, tocată fin
1 cațel de usturoi, tocat fin
1 frunză de dafin
4 linguri de ulei de măsline
100 ml vin roșu
1 kg roșii, tocate
1 ardei gras roșu, tăiat cuburi
1 morcov, feliat
Zahăr
Sare
Piper
Cum să faceți
- Începeți prin a pregăti chiftele. Într-un castron mare amestecați carnea tocată cu ceapa tocată și călită într-o lingură de ulei, chimenul, boiaua, pătrunjelul, gălbenușul, pâinea bine stoarsă, sarea și piperul. Modelați apoi în chiftele de mărimea unor mingi de ping pong. Dați la frigider timp de 30 de minute.
- Pentru a face sosul, puneți o tigaie de dimensiuni medii la foc mic, adăugați 4 linguri de ulei, ceapă tocată, usturoiul și frunza de dafin. Gătiți aproximativ 10 minute. Puneți vinul roșu și se aduce la fierbere, apoi se ține pe foc până ce sosul scade la jumătate.
- Adăugați roșiile tocate, morcovul și ardeiul și gătiți la foc mic timp de 30 de minute. Puneți și un vârf de zahăr pentru a echilibra aciditatea roșiilor și condimentați cu sare și piper. Luați de pe foc.
- Încălziți ulei într-o tigaie mare și prăjiți chiftelele până se rumenesc frumos pe toate părțile. Puneți apoi chiftelele în sos și mai țineți pe foc 2-3 minute.