fbpx

Ciorbă de dovlecei

ciorbă de dovlecei

Supele și ciorbele nu ar trebui să lipsească din meniul nostru din fiecare zi. Sunt hrănitoare și sățioase, se pregătesc ușor și le poți mânca și la 2-3 zile după ce le-ai gătit. Așa că ne-am gândit că nu ar strica să mai adăugați încă o rețetă în caietul vostru. Azi vom găti ciorbă de dovlecei (zucchini). Vedeți rețeta video să vă convingeți cât de ușor o puteți pregăti.

ciorbă de dovlecei

Ciorbă de dovlecei

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 3 dovlecei (zucchini)

  • 3 cartofi

  • 2 morcovi

  • 250 g costiță

  • 2 cepe

  • 30 g unt

  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui

  • 500 ml lapte

  • 5 boabe de piper negru

  • 1 legătură de mărar

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 1 cațel de usturoi

  • 400 g sana

  • Sare

Cum să faceți

  • Tăiați legumele și afumătura în cubulețe. Căliți întâi ceapa în amestecul de unt topit și ulei. Adăugați afumătura și după 2-3 minute puneți morcovii și un praf de sare.
  • După alte 2-3 minute puneți cartofii, 2 l de apă și boabele de piper. Lăsați să fiarbă câteva minute, până se înmoaie legumele.
  • Puneți atunci dovleceii și laptele și mai lăsați să fiarbă 10-15 minute și stingeți focul. Potriviți gustul de sare.
  • Între timp, amestecați sana cu usturoiul pisat și verdeața tocată fin. Adăugați un polonic cu zeamă fierbinte, amestecați și turnați totul în oala cu ciorbă. Dacă cumva se ”taie”, o dregeți ușor cu 1-2 linguri de smântână. Poftă bună!

Rețetă video

Sfaturi

  • Noi am folosit sana, dar o puteți înlocui cu lapte bătut sau chefir, iar gustul ciorbei va fi chiar puțin acrișor, dacă vă place.
Tags: