
Supele și ciorbele nu ar trebui să lipsească din meniul nostru din fiecare zi. Sunt hrănitoare și sățioase, se pregătesc ușor și le poți mânca și la 2-3 zile după ce le-ai gătit. Așa că ne-am gândit că nu ar strica să mai adăugați încă o rețetă în caietul vostru. Azi vom găti ciorbă de dovlecei (zucchini). Vedeți rețeta video să vă convingeți cât de ușor o puteți pregăti.

Ciorbă de dovlecei
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
3 dovlecei (zucchini)
3 cartofi
2 morcovi
250 g costiță
2 cepe
30 g unt
1 lingură de ulei de floarea-soarelui
500 ml lapte
5 boabe de piper negru
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
1 cațel de usturoi
400 g sana
Sare
Cum să faceți
- Tăiați legumele și afumătura în cubulețe. Căliți întâi ceapa în amestecul de unt topit și ulei. Adăugați afumătura și după 2-3 minute puneți morcovii și un praf de sare.
- După alte 2-3 minute puneți cartofii, 2 l de apă și boabele de piper. Lăsați să fiarbă câteva minute, până se înmoaie legumele.
- Puneți atunci dovleceii și laptele și mai lăsați să fiarbă 10-15 minute și stingeți focul. Potriviți gustul de sare.
- Între timp, amestecați sana cu usturoiul pisat și verdeața tocată fin. Adăugați un polonic cu zeamă fierbinte, amestecați și turnați totul în oala cu ciorbă. Dacă cumva se ”taie”, o dregeți ușor cu 1-2 linguri de smântână. Poftă bună!
Rețetă video
Sfaturi
- Noi am folosit sana, dar o puteți înlocui cu lapte bătut sau chefir, iar gustul ciorbei va fi chiar puțin acrișor, dacă vă place.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete